Neoprostiva greška - Bar Refaeli osuđena je u Tel Avivu!

Autor:

26.09.2020 12:35

Foto:

Foto:



Top-model i bivša devojka Leonarda Dikaprija Bar Refaeli osuđena je u sudu u Tel Avivu na devet meseci društveno korisnog rada i plaćanje nešto više od 600.000 evra kazne zbog utaje poreza.

Izraelski sud osudio je slavnu manekenku Bar Refaeli (35) na devet meseci društveno korisnog rada i izrekao joj novčanu kaznu u iznosu od 610.000 evra zbog utaje poreza. To je epilog spora koji je Izrael, preko Ministarstva finansija, vodio protiv top-modela i bivše devojke Leonarda Dikaprija. Prva presuda je doneta još 20. jula, kada je sud utvrdio da je dugonoga lepotica davala lažne izjave o razdobljima boravaka u inostranstvu kako bi izbegla izraelske poreze. Sudija Dana Amir rekla je da se kazna smatra relativno laganom, ali odgovarajućom s obzirom na okolnosti.

Poslednja sudska odluka rezultat je nagodbe u kojoj se manekenka izjasnila krivom, prihvatila odgovornost i pristala da plati kaznu, kao i celokupnu sumu zaostalog poreza. U izjavi pred sudom istakla je kajanje zbog svog postupka.

- Garantujem vam da me posle ovog suđenja više nećete videti u sudnici. Kajem se zbog svojih dela i želela bih da naglasim da sam prekršaje napravila kad sam bila mlada, kad sam imala nešto više od 20 godina. Sada se ponašam odgovorno u vođenju svojih poslova - pojasnila je Bar Refaeli.

Bar Refaeli: Skandal zbog utaje poreza

Kakva mama, takva ćerka!

U procesu protiv top-modela bila je optužena i njena majka Cipi Levin. Ona je zbog istog finansijskog prekršaja, izbegavanja prijave poreza, osuđena na 16 meseci društveno korisnog rada i obavezna je da plati oko 650.000 evra kazne.

Mada na prvi pogled ceo slučaj protiv majke i kćerke deluje kao velika finansijska malverzacija, one su, zapravo, iskoristile rupu u zakonu po kojoj izraelski državljani nisu obavezni da prijave svoje prihode izvan zemlje. Znajući za to, Bar i Cipi su organizovale fiktivne boravke u inostranstvu kako bi platile manji porez, iako su većinu poslovnih aktivnosti realizovale u Izraelu.

Bar Refaeli: Životna drama bivše devojke Leonarda Dikapria

Manekenka poznata kao dugogodišnje zaštitno lice i telo brenda Victoria”s Secret i kao jedini “anđeo” koji je 14 puta otvorio njihovu reviju noseći čuvena krila bila je pet godina u vezi s holivudskim plejbojem Leonardom Dikaprijem. Premda je s njom oborio rekord u dužini trajanja emotivnog odnosa, Leo je naposletku prevario i ostavio lepoticu. Od 2015. Bar je u braku sa zemljakom Adijem Ezrom, s kojim je početkom 2020. dobila treće dete.