Adel: Razvod od 100 miliona evra

Autor:

20.05.2019 22:03

Foto: Izvor:Gloria magazin/Ivan Aranđelović, Foto:Getty Images/Guliver, X-17

Foto: Izvor:Gloria magazin/Ivan Aranđelović, Foto:Getty Images/Guliver, X-17Pošto nije potpisala predbračni ugovor, popularna britanska pevačica Adel, koja se razvodi od supruga Sajmona Koneckog, moraće da mu ustupi minimum 80 miliona evra

Britanska pevačica Adel (31), poznata po baladama o neuzvraćenoj ljubavi i bolnim raskidima, odlučila je da stavi tačku na svoj trogodišnji brak. Vlasnica nekoliko najpopularnijih hitova u protekloj deceniji razvodi se od supruga, američkog biznismena Sajmona Koneckog (45), potvrdio je njen portparol Beni Tarantini za Guardian. Pošto par nije potpisao predbračni ugovor, Adel će polovinu svog bogatstva, koje se procenjuje na 160 miliona evra, morati da ustupi sad već bivšoj ljubavi.

U saopštenju za javnost povodom razvoda navedeno je da će se njih dvoje “starati o svom šestogodišnjem sinu Andželu zajedno, s mnogo ljubavi”.

- Oboje su predani zajedničkom podizanju sina. Kao i uvek, Adel moli za poštovanje privatnosti - rekao je pevačicin portparol za BBC i dodao da najpopularnija britanska kantautorka i njen suprug neće davati izjave povodom rastanka.

Adel i Sajmon, vlasnik brenda ekološke flaširane vode i humanitarac, upoznali su se 2011. zahvaljujući zajedničkom prijatelju, pevaču Edu Širanu. Potom je ona stekla svetsku popularnost drugim albumom “21”, koji je doživeo ogroman uspeh. Par je u oktobru 2012. dobio sina Andžela, a 2016. je stupio u bračnu zajednicu. Da je izgovorila sudbonosno “da” Adel je nagovestila na dodeli Gremi nagrada februara 2017, kada se uz suze zahvalila Sajmonu, nazvavši ga prvi put - suprugom. Udaju za njega konačno je potvrdila mesec dana kasnije na koncertu u Brizbejnu u Australiji.

Prema izjavama advokata za Times, par nije potpisao predbračni ugovor o podeli imovine, što je loše po pevačicu. Adel, koja peva za one sa slomljenim srcem, moraće svoje bogatstvo da podeli sa suprugom jer je veći deo od procenjenih 160 miliona evra stekla dok je bila u vezi i braku s njim. Osim novca, tu su i stanovi i vile širom sveta.
Iako je pažnju na sebe skrenula prvim albumom “19” 2008, milione je počela da zarađuje tek posle drugog albuma “21”, 2011. Naredne godine, kada su nule počele da se uvećavaju na njenom bankovnom računu, par je dobio sina, a 2015. Adel je objavila album “25” koji je značajno uvećao njeno bogatstvo. To izdanje učinilo ju je jednom od najbogatijih žena u Velikoj Britaniji, a 2016, pošto se udala za Koneckog, dospela je na vrh liste najuspešnijih osoba mlađih od 30 godina magazina Time.

BITKA SA KILOGRAMIMA

Njena imovina tad je vredela 106 miliona evra, a nakon što je proglašena ženskim izvođačem koji je za prve dve decenije ovog veka prodao najviše albuma, bogatstvo joj se uvećalo za 50 miliona evra.

Očekuje se da će Adel pristati na podelu imovine sa suprugom vansudskim sporazumom kako bi izbegla medijsku pompu. Prema rečima njenih saradnika, ona je već otpisala polovinu svog bogatstva jer je, kako kažu, poštena i skromna osoba, čemu ju je naučila majka Peni Adkins, koja ju je samostalno odgajila u malom stanu, bez luksuza.

Mediji su objavili da Adel i Sajmon već četiri meseca ne žive pod istim krovom, dok su se spekulacije o razlazu čule još u decembru. Tada se Konecki sam pojavio na jednoj zabavi, a par je poslednji put viđen zajedno u januaru na koncertu Eltona Džona u Los Anđelesu i tada se po govoru tela moglo naslutiti da im u bračnom životu ne cvetaju ruže.

Adel je pre mesec dana uhvaćena u noćnom provodu sa glumicom Dženifer Lorens. Prijateljice su završile u jednom baru u Njujorku i pile kratka pića - šotove, takmičeći se koja može više i brže da popije. Adel, koja se predstavlja kao mama koja sedi kod kuće, izgubila je od suparnice, oskarovke Lorens. Drugarice koje su se upoznale 2013. na dodeli Oskara često su zajedno u poslednje vreme. Glumica teši pevačicu zbog razvoda i bodri je da smrša: Adel je prestala da puši, ide na pilates i izgubila je 12 kilograma.

Uprkos slomljenom srcu, ona se ne predaje. Bol zbog još jedne propale ljubavi odlučila je da pretoči u note i pesme na novom albumu, koji će objaviti do kraja godine. Treba očekivati nove hit balade, nove rekorde prodaje i desetine novih miliona evra zarade.

Maja Gašić

Autor