Porodica i prijatelji se oprostili od sjajnog glumca Branislava Petruševića Petrućija (foto)

Autor: Stana Luković

15.11.2019 17:15

Foto: Izvor:gloria.rs, Foto:ATA images

Foto: Izvor:gloria.rs, Foto:ATA imagesVest da je pre nekoliko dana iznenada preminuo glumac Branislav Petrušević Petrući načisto je šokirala javnost.

Glumci i brojne poznate ličnosti koje su poznavale Petrućija, kao i svi oni koji su uživali u njegovoj komediji danas su se zauvek oprostili od sjajnog glumca.

Komemorativni skup održao se u Kamenoj sali Radio Beograda, a Petrućijev prijatelj i jedan od najboljih kolega, Dragoljub Ljubičić Mičko održao je govor, koji je rasplako sve prisutne.

- Suviše je ostavio radosti i sreće iza sebe da bismo samo pamtili ovaj trenutak. Upoznao sam ga 1983. godine za onim tamo stolom. Bio je veliki perfekcionista, mislio je da nikada nije dobro uradio. Mislim da smo napravili preko 1.000 predstava zajedno, a ukupno 20 godina proveli smo zajedno. Mi se ovde ne opraštamo samo od njega, već se opraštamo od čitavog niza likova koje nam je on podario. Bio je rođeni glumac, i to glumac koji nije dovoljno iskorišćen, nije dovoljno prepoznat kao glumac. Ubeđen sam da od svega što je radio najviše uživao u tome da nasmeje ljude i u tome je i uspevao. Hvala vam - rekao je Mićko u svom oproštajnom govoru.

Nakon komemoracije Branislav je kremiran na Novom groblju u Beogradu.

Njegova neutešna supruga Nada i sinovi Mateja i Marko primali su saučešća od familije, kolega i prijatelja koji su došli da slavnom glumcu odaju poslednju počast.