Milica Milša: Čovek posle korone više nije isti

Autor:

31.07.2021 22:30

Foto:

Foto:

Iako je koronu preležala prošle jeseni, glumica Milica Milša otkriva da i dalje oseća ozbiljne zdravstvene posledice poput bolova u grudnom košu i konstantnog zamaranja posle minimalne fizičke aktivnosti



Iako je, zajedno sa suprugom, scenaristom Žarkom Jokanovićem (54), koronu preležala prošlog oktobra, glumica Milica Milša (53) i dalje oseća ozbiljne zdravstvene tegobe. Lečila se kod kuće i neprestano konsultovala lekare, ali uprkos tome što je prošla ceo oporavak, svaki čas je nešto probode ili zaboli.

- Ko god je preležao koronu zna da čovek posle toga više nije isti. Oporavak je vrlo dug i spor, čak i kod osoba koje su iskusile blage simptome. I oni, kao i mladi, osećaju brojne tegobe. Imala sam blaži oblik, upalu desnog plućnog krila, i prošla sam lakše od Žarka, koji je bio u bolnici dve nedelje. Hvala bogu, preživeo je, zahvaljujući lekarima koji su pravovremeno reagovali, ali oboje i te kako osećamo posledice.

Pročitajte i Dama se rađa - Milica Milša fotografijom starom deset godina oduševila sve

Dalibor Danilović

 

Kao vrlo savestan pacijent, Milica je slušala sve savete i preporuke lekara, a vrednosti D-dimera pratila je gotovo svakodnevno.

- On mora neprestano da se kontroliše, nema opuštanja. Dok sam bila pozitivna na virus, vadila sam krv svakog drugog dana, uprkos tome što spadam među osobe koje se plaše igala i padaju u nesvest. Ali uspela sam da savladam taj strah, a kasnije, kad sam se oporavila, krv sam vadila otprilike svakog trećeg dana. Važno je znati da, i kad se oporavite, morate stalno osluškivati svoje telo, da ne preterujete. Nema naprezanja ni nošenja tereta jer jednostavno više niste u stanju da radite sve ono što ste mogli dok se niste razboleli. Korona nema veze ni sa jednom drugom do sada poznatom bolešću i kad prođe kroz organizam, u njemu ostavi veliki nered. Ceo intervju pročitajte u Gloriji

Komentari. (0)

Loading