Prljavi Hari ne odmara ni u desetoj deceniji!

Autor:

31.05.2021 18:38

Foto:

Foto:

Legendarni Klint Istvud slavi svoj 91. rođendan. Njegovi kultni filmovi ostaće trajno zapisani u istoriji kinematografije, a njegova se karijera i dan-danas nastavlja



Legendarni američki filmski glumac, reditelj i producent Klint Istvud slavi 91. rođendan.

Istvud je fascinantnu karijeru u filmskoj industriji počeo da gradi još šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka, igrajući u italijanskim "špageti vesternima" Serđa Leonija i u roli tvrdokornog američkog policajca Harija Kalahana, ljubiteljima filma poznatog "prljavog Harija”.

Pročitajte i Dugogodišnja ljubav Klinta Istvuda - Preminula glumica Sondra Lok

Photo by Matt Winkelmeyer/Getty Images

 

U bogatoj karijeri igrao je u velikom broju priznatih ratnih, kriminalističkih, dramskih ostvarenja, istovremeno gradeći i rediteljsku karijeru, koju je počeo još 1971. godine sa filmom "Jeza u noći”. 

Dobio je dva Oskara za režiju, za ostvarenja "Nepomirljivi" i "Devojka od milion dolara", a bio je nominovan čak osam puta kao reditelj i producent. Zanimljivo je da najprestižniju nagradu nije osvojio kao glumac, a dobio je i najviše francusko civilno odlikovanje, Legiju časti.

Klint Istvud važi za jednog od najvećih ženskaroša u Holivudu, pa se tako ne zna tačan broj lepotica koje su prošle kroz njegov život. Ženio se “svega” dva puta – sa Megi Džonson kada je ima 23 godine i Dinom Ruiz koja mu je i poslednja žena, a mlađa je od njega 35 godina.

Pročitajte i On je "najkul" glumac svih vremena, a iza sebe je ostavio Džejmsa Dina, Roberta de Nira i Džeka Nikolsona

Photo by Kevin Winter/Getty Images

 

Međutim, brakovi i veze ga nisu sprečavali da ima brojne afere, pa tako Istvud ima decu “na sve strane”. Iz afere sa jednom igračicom ima ćerku Kimber, sa Megi je dobio dvoje dece – Kajla i Alison, sa stjuardesom Džeklin Rivers (s kojom je bio dok je bio u vezi sa glumicom Sondrom Lok) ima sina Skota i ćerku Ketrin, a sa glumicom Frančeskom Fišer ima ćerku Francesku. Iz poslednjeg braka sa Dinom ima ćerku Morgan.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading