Violinista Stefan Milenković: Skačem s padobranom iz aviona, ali bojim se merdevina

Autor:

27.05.2021 10:30

Foto:

Foto:

Stefan Milenković, naš proslavljeni violinista i muzički pedagog govorio je o svojim strahovima, utiscima o očinstvu i planovima za život u Novom Sadu u kojem je umetnički direktor nove Gradske koncertne dvorane, a od oktobra će i predavati na Akademiji umetnosti u ovom gradu



Ljubav proslavljenog violiniste prema adrenalinskom sportu poznata je široj javnosti. Ali uprkos redovnom skakanju s padobranom, što je za mnoge nezamisliva ideja, Stefan ima, paradoksalno, izražen veliki strah od visine.

- Imam veliki strah od visine i baš skakanjem s padobranom iz aviona pokušavam da ga prevaziđem. U tome uživam, ali moj strah je od one visine povezane sa zemljom. Skele, merdevine – to mi je užas. U zavisnosti od aviona i uslova, skačemo sa 4.000 - 4.300 metara visine - kazao je s osmehom Milenković u emisiji "Kec na jedanaest".

Pročitajte i Stefan Milenković i njegova supruga za Gloriju otkrivaju zašto su se odlučili na povratak u Srbiju!

Jakov Simović/Gloria

 

Njegov sin Nikola nedavno je napunio 13 meseci i Stefan je otkrio koliko se njegov život promenio od kada je postao roditelj.

- Moj prvi zaključak je bio da ništa što si započeo ne možeš da završiš. Kad imaš dete sve se na to svodi. Mi nismo imali pomoć, šest i po meseci bili smo sami sa bebom pa smo spavali na smenu. Ja sam uz igrice bio budan do dva, tri ujutro i bdio nad Nikolom, a onda bi preuzimala Gorica do nekih sedam, osam. Sada nam je jasno da to baš i nije bila dobra ideja. Zapravo, bilo je to mučenje. Ali, ne želim da plašim muškarce. Ne plašite se, sve je to normalno. Nama je drugačiji osećaj. Mi razumemo šta se dešava kada je žena trudna i vidimo taj proces, ali to i dalje nije deo nas. Normalno je kada se beba rodi da sve bude drugačije, jer žena ima devet meseci da sraste sa tom idejom. A mi samo u trenutku shvatimo: Ja sam sada tata.

Korona je Milenkovićima poremetila planove o pohađanju škole roditeljstva.

- Toliko se toga desi u tih prvih godinu dana života deteta, i taj prvi šok te preplavi jer svi su roditelji prvi put. I nema to veze šta si sve pročitao i šta si sve video. U pandemiji je problem bio što su svi časovi na koje smo želeli da idemo bili otkazani. I onda smo gledali klipove na YouTube-u. I znali ono što su nam rekli u porodilištu. Ali, onda dođeš kući sa bebom i pomisliš: I šta sad? – duhovito je, u svom stilu kazao Stefan.

Otkrio je i da su supruga i on razmišljali o raznim imenima, ali na kraju je Nikola ime dobio u porodilištu.

- On se doslovno već rodio i došla je sestra sa papirom koji treba da se popuni i pitala nas za ime. Tada smo shvatili da još nismo odlučili i rekli smo: Okej, biće Nikola.

Pročitajte i Violinista Stefan Milenković ponovo kod kuće, a razlog je oduševio domaću javnost!

Jakov Simović/Gloria

 

Stefan će u nedelju u Botaničkoj bašti u Beogradu, koju će kako je kazao tog dana prvi put posetiti, imati koncert sa kamernim orkestrom "Muzikon" u 17 sati, a gledaoce je pozvao da u periodu od 10. do 13. juna dođu u Pančevo u kojem će takođe nastupati u okviru "Classic fest-a".

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading