Slobodan Stefanović: ‘Mr. Kitchen’ u mestu gde se ukrštaju budućnost i tradicija


Rakrsnica sveta

Najveća svetska košnica u najpoznatijem delu grada, raskrsnica Šibuja, mesto je koje morate da obiđete. Na zeleno svetlo na semaforu reka ljudi kreće se u različitim pravcima i taj prizor deluje nestvarno. U istoimenom kvartu nalazi se mnoštvo prodavnica i restorana, a tu se, kod čuvene bronzane statue psa Hačika, poznatog po istoimenom filmu sa Ričardom Girom, okupljaju mladi.

Čišćenje duha

Nismo mogli da propustimo posetu prelepom budističkom hramu Senso Dži, koji datira iz VII veka. On je nedavno renoviran, a u njemu možete da saznate o svojoj sreći izvlačenjem listića ili da pročistite duh uz dim mirišljavih štapića. Ukoliko izvučete lošu sreću, tradicija je da listić zavežete za nešto i sve će biti u redu.

Park trešanja

Jedan od najpoznatijih i najposećenijih parkova jeste Ueno, u kome je više od hiljadu stabala trešnje. Ako planirate put u aprilu, prisustvovaćete spektakularnom cvetanju trešnje, fenomenu koji oduševljava. Zgrada Metropolitan, sedište vlade, među najvišima je u gradu, ulaz je besplatan, a pogled na Tokio sa najvišeg sprata nezaboravan. Po vedrom danu vide se i vrhovi planine Fudži.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani…

PAGE    1   /   2   /   3   /   4
Autor: Gloria magazin
Foto: Privatni album, Guliver/Getty images
Podelite sa prijateljima:
Tagovi