Meksička avantura Petra Zeca: Proslava ćerkinog rođendana uz marijače i ljute pomorandže

U zemlji hedonizma reditelj i profesor Petar Zec obišao je velelepnu piramidu El Kastiljo i degustirao lokalno piće koje se konzumira sa kriškom pomorandže posutom ljutom paprikom

Bar jednom godišnje sa kćerkama Milicom i Jelenom, koje žive na različitim krajevima sveta, odem na neko uzbudljivo putovanje. Ovaj put izbor je pao na Meksiko, gde smo proslavili Miličin rođendan. Bili smo prvo u San Hose del Kabu, na pacifičkoj obali, mondenskom letovalištu u koje dolaze bogati Amerikanci, pa je sve uglavnom prilagođeno njima. Od ogromnih rizorta smeštenih na obali peščane plaže, kojoj, čini se, nema kraja, do hotelskih kompleksa malo dalje od obale, koji se praktično nalaze u pustinji, a imaju po nekoliko golf terena sa fenomenalnom zelenom travom.


Leden okean

Pošto je okean leden, ni najhrabriji se ne usuđuju da zaplivaju, ali zato većina po plaži trči ili jaše konje iz neke od obližnjih ergela, smeštenih između rizorta. Malo dalje od obale, na obližnjim brdima su vile iz kojih pogled puca na pučinu. Luksuz i raskoš privlače i poznate, pa su tako među posetiocima bili Ledi Gaga i Džordž Kluni, a turista je toliko da avioni neprestano sleću na obližnji aerodrom.

Pesme marijača

Dopao mi se i stari deo grada, sa kućama ofarbanim u jarke boje, od žute i narandžaste do plave i zelene, koje sijaju na suncu. To jezgro je pitoreskno, s obiljem galerija u kojima izlažu meksički umetnici i brojnim restoranima iz čijih se bašta čuju pesme marijača po čitav dan.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani…

PAGE    1   /   2   /   3   /   4
Autor: Gloria magazin
Foto: Privatni album, Guliver/Getty images
Podelite sa prijateljima:
Tagovi