Jelena Bačić Alimpić: Kad te ćerka povede u zemlju lala i vetrenjača (foto)


Dostupni profesori

Naredni dan smo provele na univerzitetu Fontys, na kojem se studiraju primenjene nauke. Nakon obilaska bile smo očarane pristupom studentima, time da savršeno govore engleski koji je pored holandskog službeni jezik, kao i načinom studiranja baziranom na radu u malim grupama i istovremenoj praktičnoj primeni teorijskog znanja. Svakom studentu, bez obzira na katedru koju je odabrao, profesori su dostupni dvadeset četiri časa i spremni da mu u svakom smislu izađu u susret. Iznenadilo me je da već na prvoj godini “otpadne” 60 odsto studenata, bez prava na obnavljanje godine.

Jelena Bačić Alimpić: Pozitivnim stavom protiv godina (foto)

Jelena Bačić Alimpić: Moj stil su farmerke i patike, štiklama sam rekla zbogom

Grad svetlosti

Ajndhoven, u kojem je i sedište čuvene kompanije Philips, zbog proizvodnje sijalica zovu i Grad svetlosti. Naravno, tu je i Philipsov muzej, gde se može videti kako je izgledao originalni proces pravljenja sijalica u 19. veku, jer je prva fabrika počela sa radom davne 1891. godine.

Putovanje kroz istoriju

Van Abe, muzej savremene umetnosti, osnovan 1934, krase dela El Lisickog, Pikasa, Bejkona, Šagala, Tea van Dusburga, Kandinskog, Mondrijana, Marine Abramović i Moholjija Nađa. Posebno je zanimljiv Istorijski muzej grada, smešten na otvorenom. U njemu zapravo putujete kroz istoriju Ajndhovena obilazeći rekonstrukciju naselja iz gvozdenog doba i srednjeg veka.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani…

PAGE    1   /   2   /   3   /   4
Autor: Gloria magazin
Foto: Nemanja Atanacković/ Guliver, Thinkstock/ Privatni album
Podelite sa prijateljima:
Tagovi