Bojana Krsmanović: Lepotica na plažama Malibua

Manekenki i foto-modelu Bojani Krsmanović odlasci u grad u južnoj Kaliforniji uvek predstavljaju avanture tokom kojih, osim što snima modne editorijale u luksuznim vilama, uživa u posmatranju morskih životinja i posetama omiljenom restoranu smeštenom na plaži

U Malibu, udaljen svega sat vožnje od Los Anđelesa, odlazim često i ostajem kratko, najviše četiri-pet dana. U nekoliko navrata povod mog boravka tamo bilo je snimanje modnih kampanja – jednom je to bilo za Guess aksesoar, drugi put za kupaće kostime tog brenda – uglavnom u vilama koje se nalaze u brdima, na obali i na samim plažama, koje su glavno obeležje ovog lepog, umirujućeg grada. Pre nekoliko meseci u Malibuu sam radila kampanju za nakit, koju smo takođe slikali u jednoj od prelepih kuća, i kao i svaki put iskoristila sam priliku da se što bolje upoznam s njim.


Raj za bogate i slavne

Malibu je ime dobio po imanju na kom su prvo španski, potom i meksički zemljoposednici uzgajali stoku. Krajem XIX veka ceo posed kupio je bogati bračni par, Frederik i Mej Rindž. Kako je svih trideset i pet kilometara obale Malibua bilo u njihovom vlasništvu, angažovali su čuvare koji su tuda potrolirali naoružani, na konjima, kako im ne bi upadali neželjeni gosti. Na predivnim plažama kupali su se samo vlasnici i njihovi zaposleni. Posle Frederikove smrti, Mej je vodila maratonske sudske procese protiv države koja je htela da tu gradi železnicu. Kada je zapala u novčane probleme, obratila se nekolicini bogatih i slavnih poznanika i prijatelja i ponudila im da na njenom posedu podignu vikendice. Kasnije je pristala i da im proda zemlju na kojoj su one sazidane i tako je kolonija raskoši počela da raste, a Malibu je status grada dobio tek 1991. godine.

Nastavak teksta na sledećoj strani…

PAGE    1   /   2   /   3   /   4
Autor: Gloria magazin
Foto: Privatni album, Guliver/Getty images
Podelite sa prijateljima:
Tagovi