Veliki jubilej: 150. izvođenje predstave "Sokin i Bosina"

Autor:

27.11.2017 11:38

Foto:

Foto:



Predstava "Sokin i Bosina" dr Milice Konstantinović, u režiji Juga Radivojevića, slavi veliki jubilej – svoje 150. izvođenje!

Tokom godina je zasmejavala i radovala publiku, a sjajna glumačka ekipa koju čine Ljiljana Blagojević, Vesna Stanković, Kalina Kovačević, Viktor Savić je iz izvođenja u izvođenje svaki put na novi način dočaravala ovu smešnu priču.

Predstava "Sokin i Bosina" na duhovit način predstavlja probleme koji nastaju u porodičnom okruženju kada tašte i svekrve reše da daju savete, traže od vas da pratite njihove želje i očekivanja i da ostvarujete njihove životne potrebe. I to je sve u redu kada ne morate da ih gledate svakog dana. Ali... Zamislite šta se desi kada reše da vas posete. Na jedan vikend. Ili čitav život.

Povodom ovog jubileja Ljiljana Blagojević je izjavila:

- Retki su trenuci kada se slave ovakvi jubileji. Treba da se u jedno slože kvalitet predstave, želja publike da je gleda, želja pozorišta da je neguje i održava. Pozorište je prelepo. Svaki trenutak u pozorištu je praznik svejedno da li ste u publici ili na sceni. A ovakvi datumi su praznik nad praznicima, crveno slovo u našem pozorišnom i životnom kalendaru. 150 puta! Uvek pred prepunom salom bilo da je u Kanadi, Australiji, Evropi ili čuvenoj Zvezdari. Uvek uz burne aplauze i salve smeha. Tako i ovaj stopedeseti put, tako i ubuduće.


Publika ovo jubilarno izvođenje predstave "Sokin i Bosina" može da pogleda 29. novembra u 20 časova u Zvezdara teatru, a sledeće izvođenje je 23. decembra.

Maja Gašić

Autor