Večeri poezije, romantike i šarma uz Radeta Šerbedžiju

Autor:

05.12.2016 13:14

Foto:

Foto:



Rade Šerbedžija sa svojim orkestrom „Zapadni kolodvor“ održaće koncert 26.decembra u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, a dan kasnije 27. decembra imaćemo priliku da ga slušamo u Sava Centru u Beogradu.

Koncerti pod nazivom „Uzalud je budim“ se uveliko pripremaju,a Rade obećava večeri pune muzike, romantičnih stihova i šarma.
Očekuju se gosti iz sveta filma i muzike.

Rade Šerbedžija rođen je 1947 godine .Na akademiji za pozorište i film u Zagrebu diplomirao je 1969 godine,a odmah potom dobija angažman u pozorištu.Rade od najranijih glumačkih dana biva zapažen kao izvanredan glumac u pozorištu (uloge u Hamletu,Ričardu trećem....)i počinje da dobija uloge u filmovima i ubrzo osvaja jugoslovensku publiku glumeći u filmovima koji obrađuju ratne kao i savremene teme (Prosjaci i sinovi,U registraturi,Užička republika,Variola vera,Banović Strahinja,Una,Život je lep,Pre kiše i mnogi drugi).

Film “Oslobođenje Skoplja” je režirao sa sinom Danilom, a jednu od glavnih uloga igra i njegova ćerka Lucija . Uživa i u porodičnom pozorištu Ulysses koje vodi sa suprugom Lenkom Udovički.

Izgradio internacinalnu karijeru glumeći u mnogim holivudskim hitovima. Objavio je zbirke pesama „Promjenljivi „ i „Crno,crveno“
Snimio je zavidan broj muzičkih albuma,kako studijskih tako i albuma uživo . Neki od najpoznatijih su:Ne daj se Ines,Ponekad dolazim,ponekad odlazim,Orihi orihi,Imam pjesm za tebe,Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor

Koncerti počinju u 20 časova.

Komentari. (0)

Loading