Trg legendi naše kinematografije: 15 zvezda i velikih imena pred posetiocima Beograda

Autor:

15.10.2019 19:55

Foto:

Foto:



Pred velikim brojem beograđana, dece, turista na Trgu Slavija otkrivene su posebne zvezde sa imenom velikana naše kinematografije.

Na pragu stote godine života glumac Vlasta Velisavljević uveličao je ovaj omaž bardovima naše glume. Ukupno 15 zvezda i velikih imena sada je pred šetačima i posetiocima Beograda. Pored Vlaste Velisavljevića svoju zvezdu na Slaviji dobili su i Mira Banjac i Neda Arnerić .

Ova ideja kao poštovanje našim večnim glumcima i ponosu Beograda i Srbije potekla je od Valentine Katić koja je i realizovala projekat uz podršku onih koji su prepoznali značaj ovakve počasti.

Na Trgu Slavija nalazi se vremeplov kroz istoriju kinematografije i podsećanje na glumce koji su ostavili neizbrisiv trag u filmskoj industriji. Svoje zvezde dobili su i Milena Dravić, Mira Stupica, Ružica Sokić, Rahela Ferari, Olivera Marković, Sonja Savić kao i Dragan Nikolić, Velimir Bata Živojinović, Ljubiša Samardžić, Taško Načić, Bora Todorović, Danilo Bata Stojković.

Pored Trga legendi tu je i Trg ljubavi Milene i Dragana – osmišljena postavka koja asocira na njihovu ljubav.

Takođe će pored postavljene Filmske Zvezde svako moći da se slika i na kratko oseti i sam kao filmska zvezda.

Na trgu Slavija od sinoć je postavljen i autobus izbrendiran licima naše kinematografije kao i Zid replika, na kojem će posetioci pisati  svoje komentare i one rečenice  po kojima pamte svoje omiljene junake.

Svakako novina u Beogradu, kreativan i drugačiji pristup koji donosi sreću prolaznicima i podseća na našu vrednu i zlatnu kinematografiju.

M G

Autor