Tarik Filipović s monodramom "Ćiro" pred beogradskom publikom

Autor:

03.04.2018 16:29

Foto:

Foto:



Tarik Filipović, poznati glumac i voditelj, prvi put će gostovati pred beogradskom publikom s predstavom – monodramom "Ćiro", 27. aprila, s početkom u 20 h u UK Vuk Karadžić.

Predstava je izazvala veliko interesovanje u celom regionu, a dobila je i visoke ocene od kritike i publike za maestralnu glumu i kvalitetan, duhovit tekst.

Ličnost zanimljivog Miroslava Ćire Blaževića inspirirala je Tarika Filipovića i dramaturga Antonia Gabelića da napišu tekst o njegovom životu. Dugogodišnje Tarikovo i Ćirino prijateljstvo, te sati i dani provedeni u svojevrsnoj ispovedaonici o njegovom životu i Tarikovo imitiranje Ćire, bili su srž ove zanimljive predstave , koja na jedan specifičan način dovodi publiku do smeha ali i suza.

Ćirine se rečenice citiraju, njegovo prepoznatljivo „sine moj“ dalo mu je neizbrisiv lični pečat, kao i njegova neposrednost, ali i ekscentričnost. U ovoj sjajnoj monodrami, Tarik Filipović, inače strastveni fudbalski navijač, progovara o tome šta je Ćiro Blažević predstavljao za njega lično kroz period odrastanja i sazrevanja.

"Ćiro" je Tarikov prvi samostalni projekat koji zajedno s njim autorski potpisuje dramaturg Antonio Gabelić, a producent je Tomislav Kašljević.

Maja Gašić

Autor