Tanja Bošković: Nagrade me podsećaju da sam stara

Autor:

12.09.2016 18:25

Foto:

Foto:



 

Tanja Bošković, naša omiljena i velika glumica, nikada nije gubila radost u glumi, igri i pesmi. Tako je i danas. Okupirala nas je svojom raskošnom lepotom i talentom još u filmu "Okupacija u 26 slika". Sada su nju okupirale nagrade. Poslednja u nizu je "Zlatni platan" dodeljen ovog leta u Trebinju. Glumica je u intervjuu za "Novosti" otkrila kako ona tumači sva pristigla priznanja.

-  Znači da sam ostarila. Ovo je treća ili četvrta nagrada za životno delo. A kada sam počela da ih dobijam, shvatila sam da više nisam opasna i da sam stara.

Sa posebnim emocijama ste govorili u Trebinju.

- Između ostalih, dobila sam i nagradu Udruženja građana za odbranu ćirilice. Mislim da je jezik nešto po čemu moramo da se razlikujemo od svih drugih. I to je način da se izborimo za sopstveni identitet.

Da li vam sva ova priznanja jačaju samopouzdanje za nove uloge?

- Mislim da to nije važno. Ja sa nečim pred Boga izaći moram. Sve mislim da su moje uloge, pa i nagrade, stepenice sa kojih ću moći da kažem: "Evo, Bože, radila sam to."

Niste se mnogo odmarali u "hladovini ispod platana".

- Nažalost ne. Ovo leto mi je proteklo uglavnom radno.

Šta biste, posle svega, voleli da igrate?

- Volela bih da igram sa nekim divnim ljudima sa kojima još nisam bila na sceni. Sa nekim novim klincima. Neke, konkretne, uloge, valjda više i nema.

Pozorište, kao i naša kultura, jedva preživljava.

- Budućnost pozorišta je teška. Žao mi je sve ove dece koja nemaju svog Mucija ili svog Stupicu koji su brinuli o nama glumcima. Ne na dnevnom nivou, već šta ćemo za 30-40 godina iskazati svojim talentom. Mnogo sam ljuta i na državu što malo daje za razvoj kulture.

Kako gledate na to što će Dragu Mašin igrati pevačica Nataša Bekvalac?

- Reditelji su odgovorni za svoje predstave. Čujem da će Ljubiša Ristić raditi mjuzikl, tako da nije problem da pevačica dobije ulogu. Uvek je to bilo. Na primer, Ana Mofo bila je pevačica, ali i glumica.

 

Komentari. (0)

Loading