Spektakl koji se ne propušta: Ansambl iz Sankt Peterburga i "Labudovo jezero" na ledu

Autor:

08.12.2016 13:08

Foto:

Foto:



Beograd i Sava centar se uveliko pripremaju za najsofisticiraniji događaj ove zime, balet na ledu – "Labudovo jezero", u izvođenju državnog ansambla iz Sankt Peterburga.

Naša publika će u sredu 14. decembra imati priliku da gleda ovaj spektakl u dva termina - od 18 i 21 čas. Iskusnoj produkcijskoj ekipi, koja sve donosi iz Rusije, potrebna su 24 sata da montiraju poseban led, a samo šest časova da isti demontiraju. Za ovu predstavu koristiće čak 2.700 kilograma leda! U kratkom filmu možete da vidite montiranje leda i fenomenalne scenografije za više od 40 vrhunskih plesača. Pogledajte kako se montira klizalište za Balet na ledu:

U starom ruskom maniru sve mora da bude besprekorno, jer se među baletanima nalaze profesionalci sa titulom Majstora sporta Rusije koji zahtevaju i pružaju samo najbolje.

Čak i najiskusniji baletani i klizači tvrde da je gotovo nemoguće igrati balet na ledu, te je ansambl iz Sankt Peterburga jedan od retkih na svetu koji je uspeo u tome.

Za koreografiju je zadužen Konstantin Rasadin, koji u svojoj bogatoj biografiji ima i saradnju sa baletskim legendama kao što su Rudolf Nurejev i Mihail Barišnjikov.

Samo kostimi za "Labudovo jezero" vrede preko 250.000 dolara, jer pored estetike moraju da poseduju i izuzetnu izdržljivost, da bi mogli da prate zahtevne figure koje izvode baletani ovog ansambla.

Ova predstava izvođena je na svim kontinentima, a sada, u potpuno novoj produkciji i koreografiji, konačno dolazi u naš glavni grad!

M G

Autor

Komentari. (0)

Loading