Slaven Došlo najavio "Bašta fest": Sergej Trifunović kao di-džej, Vikler Skaj i nezaobilazno ‘Čola veče’

Autor:

26.06.2017 16:00

Foto:

Foto:



Glumac Slaven Došlo (26) zaštitno je lice Internacionalnog filmskog festivala ‘Bašta fest’, koji se već četiri godine održava u Bajinoj Bašti.

Zašto vam je učešće na ovom festivalu bitno i kakva su vaša zaduženja tokom ta četiri dana koliko on traje?

- Dopala mi se ideja njegovih tvoraca Jovana Jelisavčića i Maje Šuše da kulturno-umetnička dešavanja izmeste malo van Beograda. Pored toga što sam njihov blizak prijatelj, bavim se stvarima koje njima promaknu ili im pripomognem kad ne stižu sve da odrade. To su uglavnom jednostavna zaduženja, od toga da prevezem nešto, sačekam goste, otvorim festival kao pre dve godine. Veoma mi je stalo da ‘Bašta fest’ zaživi jer sam svestan koliko je kvalitetan. To je odlična prilika da se sretnu studenti i mladi filmski radnici iz celog sveta, da razmenju mišljenja i iskustva i započinju saradnje, a sve to se dešava na prelepom mestu.

Šta vam se najviše dopada u vezi sa festivalom?

- Lokacija na kojoj se održava je pravi raj na zemlji. Tu su Drina, Zaovinsko jezero, planina Tara koja je nacionalni park. Sama priroda je uredila da festival izgleda drugačije, a kad se tome pridoda kvalitetan umetnički program i to što su Bajinobaštani predivni ljudi, onda dobijete neverovatnu količinu pozitivne energije na jednom mestu. Činjenica da se filmovi puštaju pod vedrim nebom, da se gosti tretiraju kao na najprestižnijim festivalima i da je fokus na mladim umetnicima, čini ovu manifestaciju jedinstvenom.

Možete li da nam najavite neke filmove i muzički program?

- Za ovogodišnju selekciju filmova bio je zadužen reditelj Nikola Ljuca, tako da će oni nesumnjivo biti dobri. Sergej Trifunović će se jedne večeri naći za di-džej pultom, a nastupaće i Vikler Skaj. Obavezno ćemo imati i jedno ‘Čola veče’, jer je to na ovom festivalu neizbežno.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading