Priče iz majstorske radionice sa Aleksandrom Đuričićem: Je li stvarno lepše sa kulturom?

Autor:

18.09.2018 13:27

Foto:

Foto:



Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević i neki od njegovih prethodnika na toj funkciji iz proteklih dvadesetak godina razgovarali su juče u Parobrodu o aktuelnim temama u oblasti kulture.

U razgovoru “Je li stvarno lepše sa kulturom?” govorili su, pored Vukosavljevića, i prethodni ministar Ivan Tasovac, koji je bio na čelu resora kulture od 2013. do 2016. godine, zatim Branislav Lečić, koji je bio član Vlade Zorana Đinđića početkom 2000-ih, te Nada Popović Perišić, koja je bila ministarka kulture od 1994. do 1998. godine, a zapamćena je po kampanji “Lepše je sa kulturom” .

Razgovor je vodio Aleksandar Đuričić, koji je pozvao zainteresovane da provere da li i za ministre kulture važi pitanje koje se može čuti kod automehaničara ili frizera: “Ko vam je ovo radio?’”

Nada Popović Perišić danas je profesorka i predsednica Fakulteta za medije i komunikacije, čiji je bila i prvi dekan, Ivan Tasovac se vratio na čelo Beogradske filharmonije odakle je i došao u Ministarstvo kulture, a glumac Branislav Lečić, koji je aktivan i u politici, radi i kao vanredni profesor na Fakultetu savremenih umetnosti.

Tribini su prisustvovale ugledne ličnosti iz sveta umetnosti i kulture.

Maja Gašić

Autor