Preminuo režiser filma "Poverljivo iz L.A."

Autor:

21.09.2016 09:17

Foto:

Foto:



Oskarom nagrađen američki režiser i scenarista Kertis Henson, preminuo je juče u svojoj kući u 71. godini života. Ugledni režiser je umro prirodnom smrću u svom domu u Holivud Hilsu, saopštila je losanđeleska policija. Kertis, koji je bolovao od Alchajmera, povukao se poslednjih godina iz javnog života.

Iako je režirao pozamašan broj odličnih filmova, kao što su "Wonder Boys", "8 milja", njegova briljantna adaptacija scenarija prema "noar" romanu Džejma Elroja, obezbedila mu je najprestižniju filmsku nagradu - Oskar. Kertis je za ovaj film bio nominovan i u kategoriji najbolja režija, ali nije osvojio nagradu.

Kertis Henson i glumac Gaj Pirs

Povodom smrti dragog kolege i talentovanog umetnika, oglasile su se brojne holivudske zvezde putem društvenih mreža.

Rasel Krou, koga je uloga u Kertisovom filmu "Poverljivo iz L.A." lansirala na A listu holivudskih glumaca, na svom Tviter nalogu napisao je da je izuzetno potresen i uznimeren zbog ove vesti.

Glumac Kevin Bejkon koji je sa uglednim režiserom sarađivao na filmu "The River Wild", izrazio je veliku tugu zbog ove vesti, i dodao da je uloga u Hensonovom filmu bila jedna od najboljih u njegovom životu.


Kurtis Henson je rođen 24. marta. 1945. godine u Rinu u Nevadi, a pisanjem scenarija i režiranjem je počeo da se bavi ranih 70-ih godina.

Prvi veći uspeh doživeo je 1992. godine s trilerom "Ruka koja ljulja kolevku" u kojojem glavnu ulogu tumači Rebeka de Morni.

Henson i Daglas na setu filma "Wonder Boys"

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading