Premijera komada “Na tragu” u Beogradskom dramskom pozorištu (foto)


Na Novoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta premijerno je izvedena predstava “Na traguNikole Milojevića.

Ma tragu” je priča o problemima sa kojima se susreću autori i stvaraoci pozorišne predstave: između reditelja i mladog glumca postoji kreativno nerazumevanje, njih dvojica ne dele istu viziju i iz te polazne situacije nastaju nesporazumi. Tako se otkriva svet iza kulisa bez maske. To čudo stvaranja predstave koju prave “živi” ljudi sa svim svojim manama i vrlinama, strastima, željama, strahovima, ambicijama i onim ličnim malim problemima, koji ih teraju da budu (ne)shvaćeni, da se smeju, da plaču, ili oboje u isto vreme ponavlja se svaki put iznova do sledeće predstave, do sledeće premijere.

Kamerna, iskrena priča, sa elementima komedije, o životu u pozorištu iz pera mladog glumca kragujevačkog Knjaževsko srpskog teatra, osvojila je nagradu Udruženja dramskih pisaca Srbije “Branislav Nušić”, za 2016. godinu.

Režiju i adaptaciju potpisuje Nenad Gvozdenović, dramaturg je Ninoslav Šćepanović. U komadu igraju Filip Gajić, Dragiša Milojković, Milan Novaković, Ivana Panzalović i Aleksandra Ćosić.

Autor: Gloria.rs
Foto: Jakov Simović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi