Predstavljen 24. Festival evropskog filma Palić - kvalitet uprkos manjem budžetu

Autor:

22.06.2017 17:01

Foto:

Foto:



Program 24. Festivala evropskog filma Palić, koji će biti održan od 15. do 21. jula na više lokacija kraj jezera Palić i u Subotici, zadržaće visok kvalitet i prikazati oko 80 filmova u 11 selekcija, ali će zbog smanjenog budžeta morati da izostanu neki prateći sadržaji, saopštili su na konferenciji za novinare 22. juna u Muzeju kinoteke čelnici ove renomirane filmske manifestacije.

Nagradu „Aleksandar Lifka“ ove godine primiće slavni srpski glumac Slavko Štimac, a ime inostranog dobitnika biće objavljeno naknadno.

Predsednica Saveta Festivala Mira Banjac istakla je da i pored problema sa novcem za FEF Palić ne važi izreka „koliko para toliko muzike“.

- Para imamo toliko koliko imamo, ali ipak imamo dobru muziku. U ovoj stisci, koju delimo sa društvom u kojem postojimo, uspeli smo da održimo kvalitet, a to je oduvek i bila suština Palićkog festivala. Naša poruka je da iza svega što se dogodi stoje ljudi, sa svojim entuzijazmom, sa verom da ne može sve da propadne i da nije sve u parama nego je u svesti. Poručujem ljudima koji imaju svest da razmisle kuda ide naša kultura. Mi se radujemo našem Festivalu, mi ga negujemo i nećemo se zaustaviti, bar ove godine - istakla je Mira Banjac.

M G

Autor

Komentari. (0)

Loading