Pred sutrašnju premijeru: Kratki uvid u najveću srpsku ljubavnu priču (video)

Autor:

19.12.2016 11:23

Foto:

Foto:



Dugo očekivani film Zdravka Šotre “Santa Maria della Salute” o životu i ljubavi esejiste i pesnika Laze Kostića biće premijerno prikazan sutra, 20. decembra u Centru Sava u Beogradu.

Glavna tema ovog ostvarenja čija premijera se s nestrpljenjm očekuje, jeste neostvarena ljubav između pesnika i daleko mlađe Lenke Dunđerski.

Romantičarska epoha, kostimi, prikaz jednog daleko nevinijeg vremena, garantuju uspeh ovog ostvarenja koje je dobilo naziv po najlepšoj ljubavnoj pesmi srpske poezije koju je Kostić posvetio Lenki - “Santa Maria della Salute”.

Film je sniman na lokacijama u Novom Sadu, Subotici, Somboru, Beogradu, na Cetinju, u Boki Kotorskoj i Veneciji, a glavne uloge tumače Vojin Ćetković (Laza Kostić) i Tamara Aleksić (Lenka Dunđerski).

O ulozi u ovom filmu, Ćetković je svojevremeno izjavio za Gloriju:

– Film je epoha, a Laza Kostić je sigurno najkompleksniji i najizazovniji filmski lik koji sam do sada igrao. Istovremeno i najteži, a imao sam dosta vremena da se pripremim. Ne samo ja, nego i Šotra, tako da smo od početka znali šta hoćemo da uradimo s tom pričom, koja nas vodi kroz život i unutrašnju borbu velikog pesnika, jednog posebnog i “drukčijeg” čoveka.

Osim Ćetkovića i Aleksićeve, glumačku ekipu čine i Nebojša Ilić, Aleksandar Berček, Dejan Lutkić, Sloboda Mićalović, Aleksandar Đurica, Nebojša Dugalić, Joakim Tasić, Nela Mihajlović, Srđan Timarov, Miki Krstović, Svetlana Bojković, Nebojsa Kundačina, Radoje Čupić, Milica Grujičić, Tihomir Stanić

 

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading