Povratak u velikom stilu: Mel Gibson proglašen najboljim rediteljem u 2016.

Autor:

01.01.2017 22:30

Foto:

Foto:



Ovo je velika godina za Mela Gibsona. U velikom stilu vratio se na velika vrata u Holivud, koji mu nije bio naklonjen proteklih godina, zbog njegovih ispada i nedoličnog ponašanja, kao i izjava koje su raznoliko tumačene, ali uglavnom negativno.

Ipak, “Hacksaw Ridge” je film kojim je Gibson uspeo da kaže kako je vreme da se prošlost ostavi u prošlosti i ponovo da šansa ovom kreativnom velikanu.

Kapri Holivud međunarodni filmski festival dodelio je ovo veliko priznanje oskarovcu, a u njegovo ime nagradu je primio producent filma “Hacksaw Ridge”, Bil Mekanik, koji je, ujedno, dobio nagradu za producenta godine.

Festival se održava na italijanskom ostrvu u blizini Napulja.

- Trebalo mi je 15 godina da napravim ovaj film - rekao je Mekanik.

- Mel će biti veoma srećan zbog ove nagrade. Oduvek sam mislio da je on savršen za ovaj film, ali on je prihvatio režiju tek nakon mog trećeg zahteva! Napraviti ovaj film bilo je veoma važno. Kao što reče izraelska pevačica Noa, predsednica ovogodišnjeg izdanja festivala, ‘Umetnost je važnija više nego ikada, sada, u ovom ludom svetu kojim vlada netolerancija’. U ovom filmu postoje vrednosti otvorenog uma, koje često fale holivudskim filmovima - istakao je Mekanik.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading