Ovacije u Veneciji za Mela Gibsona

Drama “Hacksaw Ridge”, prvi film koji je Mel Gibson režirao nakon čitave decenije, koliko je prošlo od snimanja “Apokalipta”, dobila je desetominutne ovacije na Filmskom festivalu u Veneciji, što je prava retkost na festivalima tog tipa.

Prema pisanju sajta Deadline, posle šest minuta ovacija, Gibson i glumci Endrju Garfild, Vins Von, Hugo Viving, Tereza Palmer i Luk Brejsi izašli su pred publiku.


“Hacksaw Ridge” oslikava stvarni život Dezmonda T. Dosa, pacifiste koji se pozvao na prigovor savesti i uprkos tome što nije nosio oružje, uspeo da spase 75 vojnika u bici na Okinavi bez ijednog ispaljenog metka.

Garfild, koji tumači ovu ulogu kaže da je Dezmond Dos jednostavan čovek.

Znao je u srcu, u samoj srži svog bića, da ne treba da uzme drugom čoveku život – rekao je Garfild na konferenciji za novinare.

“Hacksaw Ridge” predstavlja visok ulog za Gibsona i reditelj se u Veneciji potrudio da ne izazove bilo kakve kontroverze. Zato je izbegao odgovor na pitanje da li film s protagonistom koji mrzi oružje zapravo predstavlja odgovor na debatu o kontroli naoružanja u SAD.

Čovek koji odbija da dodirne oružje i učini nešto mnogo veće od ubijanja u ratu ima visoke standarde življenja… Morate da volite takvog ratnika i ukažete mu čast u filmu. Nadam se da je ovaj film u tome uspeo – rekao je Gibson.

 

Autor: Gloria,rs
Izvor: Hellomagazin.rs
Foto: Guliver/Getty images
Podelite sa prijateljima:
Tagovi