Otvaranja novembarskih izložbi u Kulturnom centru Beograda

Autor:

02.11.2018 11:40

Foto:

Foto:



Od 8. novembra do 6. decembra KCB galerija otvara vrata za nove postavke i umetničke koncepte. U četvrtak 8. novembra sa početkom u 19 časova biće otvorene tri nove izložbe u sva tri galerijska prostora Kulturnog centra Beograda.

U Galeriji ARTGET biće otvorena izložba ĆAO FOTOGRAFIJO!

Izložba Ćao fotografijo! jedeo programa galerije Artget, a nastala kao rezultat rada sa studentima odeljenja za Digitalne umetnosti Fakulteta za medije i komunikacije i bavi se samim granicama fotografskog medija. Sedamnaest mladih umetnika će izložiti radove koji se bave nestankom granica između javnog i privatnog, između rijalitija i stvarnosti, između selfija i video nadzora, nostalgije i revizije istorije.

U Likovnoj galeriji biće otvorena izložba JELENE TRPKOVIĆ pod nazivom PRED VAMA STOJE SAMO MUŠKARCI

Nova izložba beogradske umetnice Jelene Trpković, slikarke i koležistkinje u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda predstaviće najnovija ostvarenja nastala u poslednje dve godine, objedinjena u dva ciklusa pod nazivom Pred Vama stoje samo muškarci i Nostalgija. I na ovoj izložbi umetnica ostaje dosledna aktuelnim i provokativnim temama iz društvenog života fokusiranim prvenstveno na percepciju muško-ženskih relacija u savremenom svetu.

U Galeriji PODROOM biće otvorena izložba dobitnika nagrade Kulturnog centra Beograda na 56. Oktobarskom salonu 2016. godine, BOJANA FAJFRIĆA pod nazivom NEZAVRŠENI POSAO

Tri video rada umetnika Bojana Fajfrića izložena u galeriji Podroom čine jednu, spontanu, apokaliptičnu celinu. Dva rada — Teta ritam i Nezavršeni posao — su kratki igrani filmovi i čine hronološki početak i kraj, dok treći, Ušće, koji čini dokumentarni materijal preuzet iz arhiva, predstavlja spojnicu, prelaz između njih.

Maja Gašić

Autor