Novi singl Marka Luisa obojen zvucima Indije (video)

Autor:

14.12.2016 11:25

Foto:

Foto:



Posle pesme „Pašana“, saradnje sa Božom Vrećom, Marko Luis je izbacio i drugi singl sa novog albuma „Beskraj“, koji treba da izađe u februaru 2017. godine. Reč je o neobičnom spoju „Pada noć“ u kojem učestvuje i indijska pevačica Tanu Saksena.

Marko Luis je ostao dosledan svom zvuku tj. navici da spaja nespojivo. I u ovoj pesmi, osim balkanskih elemenata, mogu da se čuju i dram 'n' bejs, hip-hop i zvuci indijske kulture. Ono što pesmu "Pada noć" čini još interesantnijom jeste i neobičan glas indijske pevačice Tanu Saksene, mlade, perspektivne pevačice iz Mumbaja sa kojom je Marko stupio u kontakt nakon što je na Jutjubu i na društvenim mrežama video i čuo njene nastupe.

Spot je snimljen u prelepim crnogorskim šumama sa produkcijskom kućom „2N Studio“, na čijem čelu se nalazi telentovani Nikola Novović.

- Na snimanju spota nam je bilo zabavno u traženju lokacije pošto smo prešli skoro celu Crnu Goru. Doživeli smo jednu malu neprijatnost kada se tokom snimanja drvo iznenada srušilo nekoliko centimetara od moje glave. Na sreću, sve se dobro završilo i ubacili smo i taj kadar u spot kako to nikad ne bismo zaboravili - ispričao je Marko.

Album Marka Luisa "Beskraj" je pretežno na srpskom jeziku i fokus je na duetima, pa tako i pesma "Pada noć" predstavlja jednu prelepu saradnju između Srbije i Indije. Muziku i aranžman u saradnji sa Petrom Zorkićem je radio Marko, a tekst Steva Milošević. Na albumu će se naći i dve obrade pesama Markovog pokojnog oca Ljubiše Stojanovića Luisa.

Luis u životu, pa i u muzici, nikad nije pravio kompromise – objašnjava Marko. – Od malih nogu je slušao soul i džez, ali je rastao i uz narodnu muziku koju je pevala njegova majka. Tako je voleo da izvodi “Ne kuni me, ne ruži me, majko”, koju svi nazivaju njegovom, iako se zapravo radi o staroj srpskoj pesmi. Nastavio sam tatinu tradiciju ne da bih ga imitirao, već zato što je to bio logičan put s obzirom na to da smo slično razmišljali. On je spajao nespojivo, nešto što pre njega niko nije radio, i tako je pravio specifičan, sopstveni žanr. Iako je to u biti narodna muzika, u njoj ima dosta soula, bluza, fanka. To je, u stvari, “world music” - ispričao je svojevremeno Marko za magazin Gloria.

"Doviđenja" je jedna od numera koja je premijerno izvedena u RTS-ovoj muzičkoj emisiji "Tri boje zvuka" u saradnji sa Vasilom Hadžimanovim.

Marko-Stojanovic-Luis-Dalibor-Danilovic

- Ne postoje granice kada je reč o muzici i zato mi je drago da sarađujem sa umetnicima širom sveta i da time sjedinjujemo naše energije i brišemo granice. Jedva čekam da sa ovom pesmom nastupam uživo sa bendom pred publikom a, ko zna, možda skoknemo i do Indije - kaže Marko opisujući duet sa koleginicom iz Azije.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading