Novi singl i spot Masima Savića “Jedan potez previše”: Priča sa posebnom emotivnom posvetom


Spotom “Jedan potez previše”, sa posebnom emotivnom posvetom Masimo Savić se oprostio od jedne od kulturnih ustanova koja je bila više od bioskopa, koja je kroz godine postala omiljeno mesto za susrete zagrebačke društvene i umetničke scene i jedna od kulturnih žila kucavica metropole, bioskopom “Evropa”.

Spot je snimljen u dramatičnim trenucima kada je Zagreb film festival napuštao bioskop “Evropa2, a kao podsetnik na te burne dane u spot su inkorporirane fotografije iz izložbe Kino: mnogo mraka i malo oštrog svjetla Vladimire Spindler kojima je ovekovečila poslednje dane bioskopa “Evropa” kada su mnogi digli svoj glas protiv zatvaranja.

Tekst i muzika Masimove pesme savršeno uokviruju osećaj sete oko devastacije omiljenog kulturnog središta, a spot je kritika stanju u kulturi uopšteno te osuda postupanja prema jednom od omiljenih kulturnih centara u Zagrebu.

Naime, početkom leta zatvorila su se vrata jednog od kultnih kulturnih okupljališta grada Zagreba – kino Europa. Jedna od kulturnih ustanova koja je bila više od bioskopa i koje je kroz godine postalo omiljeno mesto za susrete zagrebačke društvene i umetničke scene i jedna od kulturnih žila kucavica metropole. Od bioskopa su se oprostili brojni građani poznata lica iz sveta medija, filma i muzike, a sa posebnom emotivnom posvetom oprostio se Massimo upravo spotom za singl Jedan potez previše.

Sam Massimo nastavlja gajiti nadu da će u budućnosti ovo kultno mesto ponovno zaživeti punim sjajem:

 – Mene uz kino Europa vežu samo divne uspomene. Zahvalan sam Zagreb film festivalu što su mi dali poslednju priliku da zavirim iza kulisa u sve tajne prolaze i inspirativne dvorane te snimim spot u tom impozantnom zdanju. Nadam se da ovo nije poslednje zbogom te da će se filmska traka tamo ponovno zavrteti  – rekao je Masimo.

Za režiju spota zaslužan je Radislav Jovanov – Gonzo, autor i kompozitor pjesme je Sandro Bastiančić, a producent je Ivo Popeskić koji sa Massimom trenutno priprema i slavljeničku turneju Vještina Boutique.

Vještina Boutique je turneja kojom će Massimo zajedno sa svojom vernom publikom proslaviti 15. godina od objave kultnog albuma “Vještina”.

Reč je o albumu koji je označio veliku prekretnicu u njegovoj muzičkoj karijeri i povratak na scenu pa ne čudi što je naziv ove ekskluzivne Boutique turneje, kao jedinstvene muzičke poslastice, posvećen upravo njemu.

Uz već prethodno najavljene koncerte širom Hrvatske, počevši od 9.novembra, glamurozna turneja Vještina Boutique stiže i u Beograd – 26. i 27. novembra u klubu Novi Bitefart cafe Massimo će beogradskoj publici prižiti dve noći Sjaja u Tami i Tajnih Vještina za sećanje.

 

Autor: Gloria.rs
Foto: Dalibor Danilovic/Promo
Podelite sa prijateljima:
Tagovi