Novi album Rolingstonsa: povratak bluz korenima

Autor:

04.10.2016 12:21

Foto:

Foto:



Legendarni rok sastav "Rolingstons" privodi kraju snimanje novog albuma, a novi materijal bi trebalo uskoro da se nađe u prodaji.

Na zvaničnom Tviter nalogu benda, kao i na ličnim nalozima Mika Džegera i Kita Ričardsa, osvanuo je prvi video tizer pod nazivom "The Rolling Stones - Coming October 6".

Kratak snimak prikazuje scene iz studija "British Grove Studios" u kome su Stonsi snimali materijal za novi album. Kako strani mediji saznaju, novi materijal predstavlja povratak ovog legendarnog benda bluz korenima.

Dugogodišnji producent "Rolingstonsa" Don Vas otkrio je francuski časopis "Figaro" da se novi album sastoji od obrada bluz pesama i dodao:

- Pesme su snimljene za samo tri dana, a muzičari su bukvalno kružili i smenjivali se oko mikrofona. Nije bilo nikakve obrade nakon toga. Pesme zvuče veoma autentično i predstavljaju njihovu suštinu.

Prema pisanju magazina "The Sun", nakon što su u junu slučajno u studiju naleteli na Erika Kleptona, Stonsi su čak snimili dve numere sa legendarnim muzičarem.

Takođe, Džeger je na svom Tviter nalogu, zajedno sa zvaničnim profilom grupe "Rolingstonsi", promenio profilnu fotografiju sa njihovim prepoznatljivim logoom "Tongue and Lip Design", ali ovog puta u plavoj nijansi.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading