Nik Kejv stiže 28. oktobra u Kombank Arenu

Autor:

08.02.2017 10:48

Foto:

Foto:



Jedna od najupečatljivijih pojava svetske muzičke scene, Nik Kejv sa svojim bendom "The Bad Seeds", nastupiće 28. oktobra u Kombank Areni!

Kejv i njegov bend održaće koncert u okviru svoje svetske turneje na kojoj predstavljuju album "Skeleton Tree“ koji se našao na prvim pozicijama brojnih svetskih lista slušanosti dok mu je "Guardian" poverio pet zvezdica i opisao kao "remek delo ljubavi i razaranja“.

"Nick Cave & The Bad Seeds" prodali su više od 5 miliona albuma širom sveta i ostavili dubok i dalekosežan uticaj na svetsku umetničku scenu.

Prethodni njihov nastup u Areni proglašen je za najbolji koncert 2008. godine u Srbiji. Ovo je bio jedan od najdužih koncerata ovog muzičara koji je trajao blizu 150 minuta pri čemu je Kejv više puta ispunjavao muzičke želje svojih fanova.

Oproštajna turneja: “Gregorian” najavljuje spektakl u Beogradu

- Prvi bis trajao je oko sat vremena. Svaka sledeća pesma podizala je raspaljenost atmosfere, a Kejv se još više opustio svojim "rokerskim akrobacijama“ za mikrofonom... – izveštavali su domaći mediji.

Novi album koji će pored svojih starih pesama, predstaviti u Kombank Areni, 28. oktobra, nastajao je u periodu kada je Kejv izgubio sina i objavljen je dan nakon premijere dokumentarca novozelandskog reditelja Andrewa Dominika "One More Time With feeling“ koji svedoči o muzičarevoj patnji i traumi.

"Skeleton Tree" našao se na prvom mestu slušanosti u osam zemalja. Album je bendu doneo najviše pozicije ikada na britanskoj (UK: 2) i američkoj listi slušanosti (Billbord: 27). Nick Cave & The Bad Seeds su nedavno nominovani za Brit nagradu (2017) u kategoriji “Najbolja međunarodna grupa”.

Bend je započeo aktuelnu turneju nastupima u Australiji i na Novom Zelandu a od jeseni se premešta u Evropu u okviru koje će posetiti i Beograd.

Kejv dolazi sa svojim dugogodišnjim saradnikom, tekstopiscem Vorenom Elisom kao i bendom koji čine Martin Kejsi, Tomas Vajdler, Džim Sklavunos, Konvej Sevidž, Džordž Vjestica i Leri Mulins.

Komentari. (0)

Loading