Neda Arnerić: Ne mogu da zamislim život bez supruga

Autor:

09.09.2016 20:21

Foto:

Foto:



"Šta glumac može više da poželi od toga da mu publika ustane na noge i to spontano?! Ovo nije Šekspir koji traje tri i po sata, već mala, intimna predstava, pa mi je utoliko draže" - izjavila je glumica Neda Arnerić, koja se ćuprijskoj pozorišnoj publici, u okviru 35. "Matićevih dana", predstavila u duodrami  "Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo" Milana Raleta Nikolića, u režiji Erola Kadića sa kolegom sa klase Feđom Stojanovićem.

Ona je dodala da uželela ove predstave, jer je svojevrsna oda ljubavi i da oseća da će se igrati još mnogo puta, odnosno dok publika bude trpela njihove godine.

- Da se baba i deda sretnu u vozu, to bi baš bilo tragikomično. Mi već jesmo baka i deka, ali mislim na one od 80 godina. Mada, može čak i to. Jedino što bi moralo da se igra na drugačiji način. Ljubav je večna, tako da može da se voli i u osamdesetoj - izjavila je glumica.

U dvadesetim i tridesetim je obično u pitanju luda strast, smatra Neda, odnosno to je devojkama od srca poželela, a u njenim godinama, čovek voli na pravi, promišljen način. Na način koji je proveren hiljadu puta i zato nije slučajan.

Na pitanje reportera "Novosti" kako je svog supruga Milorada volela kada ga je upoznala pre 35 godina, a kako sada, glumica je odgovorila: - Lepa cifra. Dobro smo to sklopili zajedno. On je sada deo mene, mog tela. Prosto nešto bez čega ne mogu da zamislim svoj život. Znala sam da je on taj, jer je proradila mladost-ludost. Dopao mi se kao izuzetno zgodan, šarmantan i zanimljiv čovek. Kada ste u mladalačkim ljubavima itekako znate da ih promenite.

Što se tiče njene karijere, Neda je rekla da podjednako voli i kameru i pozorište. Koliko je budu tražili, toliko će je biti i na jednoj i na drugoj strani. Iako su to dva potpuno različita posla, snašla se u oba.

- Ušla sam u treće doba, tako da bih volela da igram dramske uloge, neke žene koje su prošle svašta u životu. Volela bih da neko napiše tekst o ženi u 65. godini koja je sama, koja ne zna šta će sa sobom, koja je u penziji, koja nema nade ni za šta. Toga ima toliko oko mene. Da nisam lenja, uzela bih i napisala, ali sam lenčuga, a pisanje mi nije profesija, pa mi ne ide lako. To su zanimljive sudbine. Nije zanimljivo baš toliko pisati o mladosti - rekla je glumica.

Na pitanje da li sprema neku novu ulogu, rekla je da ne sme da govori o tome da ne bi urekla, jer su tako film u Hrvatskoj već drugi put odložili.

- Nečega će sigurno biti. Kada se čovek najmanje nada, najviše mu se toga dogodi. Mada se ja ničemu više i ne nadam. Sve manje ima neisupunjenih snova i volela bi da što spokojnije provedem vreme koje mi predstoji - iskrena je Neda.

Što se tiče raznih tekstova u novinama o njenom padu s terase, Neda kaže da ih nije čitala, ali je od prijatelja čula da je bilo svakakvih gadosti.

- Odavno sam shvatila da se neke novine hrane tuđom nesrećom, ali kada to uvidite na svojoj koži, onda je to još jače. Mislim da je najružnije što su u celu priču upetljali mog muža i njegovu nekakvu neizlečivu bolest. To je toliko neljudski i nehumano, da prosto nemam reči. -

Komentari. (0)

Loading