Nazaustavljivi Vlasta Velisavljević: Volim svoj posao, kuda ćete lepše stvari od toga?

Doajen srpskog glumišta Vlastimir Velisavljević, kome je juče uručena godišnja nagrada Jugoslovenskog dramskog pozorišta za ulogu Duha u predstavi “Hamlet”, rekao je da je priznanje matičnog teatra najveća nagrada koju glumac može da doživi.

– Ja sam doživotni počasni član ovog pozorišta i ta nagrada je od kolektiva. Moji kolektiv misli da sam ja potreban ovoj kući, a to je najviše što može glumac da dožive od kolega koji vas znaju. Ja mislim da oni nisu pogrešili – uz osmeh je istakao Velisavljević za Tanjug.


Vlasta Velisavljević: Život počinje u devedesetoj

Priznaje da i u 91. godini igra pre svega na sopstvenu radost.

– Ja volim svoj posao. Kuda ćete lepše stvari od toga? Radiš posao koji voliš, uživaš u njemu, u reakciji publike, u aplauzima, a preko ove nagrade u Jagodini, koja je dobro finansijski podupreta, uživam i pred svojom bankom – rekao je Velisavljević, kome je nedavno na “Danima komedije” u Jagodini dodeljeno priznanje za životno delo.

Godišnja nagrada JDP- a Nebojši Glogovcu

On ističe divan pozorišni život, kaže da mu je režija Aleksandra Popovskog četvrti “Hamlet” i da je vrlo zadovoljan što igra u toj predstavi za koju veruje da će prestići postavku Steva Žigona koja je igrana na stotine puta.

On je pohvalio i mlade glumce.

– Svi misle da smo mi bili naj naj naj, ali ovi su još više naj.

Glumica Anđelika Simić, koja je dobila godišnju nagradu JDP-a za uloge Anželike u predstavi “Hotel Slobodan promet” Žorža Fejdoa u režiji Borisa Liješevića i Don Elvire (“Don Žuan” Molijera u režiji Gorčina Stojanovića), rekla je Tanjugu da su nagrade “proslava više” pored dobro urađenog posla.

Ona je rekla da je “Hotel Slobodan promet” njen prvi susret sa vodviljom i da nije bilo jednostavno stići do lakoće igre, ali da je sve to bilo užitak, dok je sa Stojanovićem već radila više predstava i drugi put igra ulogu Don Elvire.

Aplauz za Don Zuana 🙂 #moliere #theatre #art #acting #donjuan

A post shared by jdp (@jdpbgd) on


– Ono što je činilo moju Don Elviru pre 10 godina je drugačije od onoga što se zbiva danas u njoj kroz mene – objasnila je Simić. Ona je kazala i da je želela da približi Anželiku i Don Elviru.

– Želela sam da sklonim tu različitost i da se one vide samo u zadatosti pisca, a da te vode ispod svega onoga što se na prvi pogled vidi, bude moje. Izabrala sam da to tako bude i da u to utkam sebe, svoje iskustvo i dosta svog ličnog–  objasnila je laureatkinja.

Autor: Gloria.rs
Izvor: Agencije
Foto: Gloria magazin/Dalibor Danilović, Printscreen, Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi