Miško Plavi večeras u Mikser hausu: Muzika koja je očarala Japan

Autor:

04.02.2017 13:44

Foto:

Foto:



Cenjeni džez muzičar na harmonici Miško Plavi održaće večeras „Tokio koncert“ u „Mikser hausu“. Miško Plavi će prvi put u Beogradu svirati poseban program sa osvrtom na srpsku i balkansku muziku, koji obično svira samo u Japanu.

- Dragi moji, dođite da čujete program kojim sam uspeo deseti put da očaram Japance. Sviraću istim redosledom, kojim sam nastupio i 26. januara u Japanu. Biće dovoljno da zatvorite oči i naći ćete se na Aoyami, centru Tokija, na koncertu kojim sam zatvorio januarsku japansku turneju - poručio je Miško Plavi obožavaocima, prenosi Tanjug.

Miško Plavi svira više instrumenata, a muzikom je počeo da se bavi 80-tih u Beogradu kao gitarista, basista i klavijaturista, gde je učestvovao u stvaranju „novog talasa“ u nekoliko bendova poput grupe „Piloti“, ali i čuvenog „EKV“-a.

Pred koncert u Sava centru: Josipa Lisac poslala poruku Beograđanima

U poslednjih nekoliko godina njegova preokpuacija je harmonika, a upravo sa ovim instrumentom napravio je zavidnu svetsku karijeru.

Od 2000. godine održao je više od 200 solo koncerata sa programom "Music Around the World" na harmonici u najelitnijim muzičkim salama širom Japana.

Nik Kejv dolazi u Beograd?

U njegovoj plodnoj karijeri, potpisao je i muziku za nekoliko domaćih, američkih i francuskih filmova.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading