Milan Gutović: Ja sam dokaz da svaki klinac može da ima sedamdeset godina

Autor:

12.02.2017 21:41

Foto:

Foto:



Čuveni glumac i komičar Milan Lane Gutović (70) već tri i po decenije izvodi svoju čuvenu monodramu "Obično veče", delo sastavljeno od već antologijskih isečaka iz njegove “autobiografije” i njegovog čuvenog baster-kitonovskog manira u tumačenju aktuelnog političkog trenutka.

Ljudi sa vama provode "Obično veče", kultnu predstavu već tri decenije. Da li ste više ponosni zbog tolikog trajanja na sceni ili je veća seta za vremenom kada je predstava igrana prvi put?

- Za osećanja nema mesta jer se ništa sem datuma nije promenilo. Ja sam dokaz da svaki klinac može da ima sedamdeset godina.

Milan Gutović: Dijaspora je željna pozorišta

Kako vi uopšte shvatate veštinu glume?

- Kažu da postoji samo crno i belo, a da su nijanse i boje samo varanje crnog ili belog. Naši stari, ako su hteli da im se boja zadrži, istrčavali su usred farbanja iz kuće i nešto slagali prvog na koga naiđu, a ako taj poveruje u laž, verovali su da će boja da se primi i zadrži. Gluma je isto što i farbanje... Ako vas dobro slažem, moja laž, kojoj tepam i zovem je gluma, postaje trajna i pamti se.

Već ste u zrelim glumačkim i ljudskim godinama. Čemu vas je sve naučilo toliko iskustvo?

- Da kada se sretnu čovek sa iskustvom i čovek sa parama, čovek sa iskustvom stekne novac, a čovek sa parama iskustvo. Zar to nije dovoljno?

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading