Među svetskim zvezdama: Svetozaru Cvetkoviću nagrada kritike na festivalu u Hjustonu

Autor:

08.05.2017 14:16

Foto:

Foto:



Srpski glumac Svetozar Cvetković dobio je “The Houston Film Critics Society Best Actor Award” na 50. međunarodnom filmskom festivalu Worldfest u Hjustonu. Cvetkoviću je priznanje pripalo za ulogu u filmu “You go to my head”, koji je režirao belgijski producent i reditelj Dimitri De Klerk.

“Rekvijem za gospođu J“ Bojana Vuletića najbolji na festivalu u Visbadenu

-Ovo je lepa vest, pogotovo što priznanje dolazi od ljudi koji vas ne poznaju, ili vas čak možda nisu nikad ni gledali - kaže Cvetković koji nije bio u mogućnosti da prisustvuje ceremonji dodele nagrada, ali ističe da se oseća “pomalo nestvarno, i istovremeno ponosno”, kad pogleda ko je sve na ovome festivalu laureat.

Među glumcima ovogodišnji dobitnici nagrada u zvaničnoj konkurenciji su Natali Portman, Džef Bridžis i Kejsi Aflek.

“You go to my head” je nezavisna, niskobudžetna francusko-nemačko-američka koprodukcija, snimana 2015. sa vrlo malom ekipom, u Marakešu i pustinjskim predelima Maroka.

Svetozar Cvetković u ulozi Tomislava #filmovi #bioskop #premijera #beograd #srbija #kultura

Објава коју дели Amanet (@film.amanet) дана 15. Дец 2014. у 7:16 PST

Reditelj De Klerk (kod nas poznat kao izvršni producent filma Gorana MarkovićaSrbija, godine nulte”), koji je takođe dobio nagrade za režiju i film u celini, izjavio je da je srećan što je njegov film ostvario uspeh na najmasovnijem američkom filmskom festivalu, i u gradu u kojem je Vim Venders radio svoj “Pariz – Teksas”, jer mu je Venders bio inspiracija. Reč je o ljubavnoj priči, kako to reditelj kaže: “o filmskom Tadž Mahalu”.

Paskaljevićevoj “Zemlji bogova” Gran pri u Italiji

Dizajner tona bio je Novica Jankov, iz Srbije. Očekuje se da film uskoro bude prikazan i u Beogradu, uz prisustvo reditelja, prenosi N1.

Komentari. (0)

Loading