Marija Karan u Holivudu promoviše srpske slikarke

Autor:

13.03.2020 15:43

Foto:

Foto:



Srpska glumica priredila “Residency show” beogradske umetnice Maje Ðorđević u Los Anđelesu

Za vreme prestižnog umetničkog sajma Frize Art Fair-a, nedavno održanog u Los Anđelesu, naša glumica Marija Karan (37), osnivač i kreativni direktor Balkan Projects fondacije, ugostila je Maju Đorđević, srpsku savremenu umetnicu mlađe generacije. Majin “Show Deal Again”, mogla su da vide najeminentnija imena svetske umetničke scene, kustosi, direktori muzeja, kolekcionari i umetnici.

Marija Karan, svestrana umetnica sa uspešnom karijerom u Srbiji i inostranstvu, razume šta nedostaje lokalnoj sceni, a dobro poznaje globalnu, pa je tako kroz svoju Balkan Projects fondaciju odlučila da podeli znanje, iskustvo i viziju umetničke scene.

- Važno je da naša savremena umetnost dobije svoje mesto na svetskoj sceni. To je vrsta dijaloga preko koje pričamo priču o našoj zemlji, istoriji, tradiciji i nadasve našem identitetu - istakla je Marija Karan.

Prvi rezidencijalni umetnik Balkan Projectsa kojeg je Marija ugostila u Los Anđelesu je umetnica Maja Đorđević,koja je do sada izlagala širom sveta, u Njujorku, Čikagu, Londonu, Bazelu, Mikonosu...