Maestralni Džon Malkovič tumači likove iz Linčovih ostvarenja (video)

Autor:

05.10.2016 15:03

Foto:

Foto:



Poznato je da reditelj Dejvid Linč (70) poseduje izvesnu dozu ekscentričnosti, podjednako i privatno i poslovno. Zato njegov najnoviji projekat koji je uradio u saradnji sa takođe popularnim holivudskim ekscentrikom - glumcem Džonom Malkovičem (63), zapravo i nije neko iznenađenje.

Naime, fondacija Dejvida Linča realizovala je projekat "Igrati Linča" ("Playing Lynch"), niz kratkih snimaka u kojima maestralni Džon Malkovič rekonstruiše scene iz opusa čuvenog reditelja.

Tako, poznati glumac se oprobao u ulozi čuvenog specijanog agenta Dejla Kupera, a koja je igrao Kajl Meklahlan u seriji "Tvin Piks".

A evo kako je odigrao rolu Frenka Buta, koga je u filmu "Plavi somot" igrao Denis Hoper.

Malkovič je odigrao i Misterioznog čoveka iz Linčovog ostvarenja "Izgubljeni auto-put", a koga je u ovom filmu iz 1997. godine igrao Robert Blejk.

Osim ovih rola, poznati glumac je na sebi svojstven načio odigrao i uloge Žene sa panjem iz "Tvin Piksa", Džona Merika iz filma "Čovek slon", kao i Henrija Spensera u ostvarenju "Glava za brisanje".

Na kraju, Malkovič je pokušao da dočara i lik samog reditelja - Dejvida Linča.

Iza ovih kratkih klipova stoji reditelj Sandro Miler.

Inače, ovaj projekat je humanitarnog karaktera. Preuzimanje snimaka je moguće po ceni od pet dolara pa naviše, a prihod će ići Linčovoj fondaciji za transcendentalnu meditaciju.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading