Ljuba Moljac ponovo na velikom platnu

Autor:

05.10.2016 16:21

Foto:

Foto:



U okviru filmskog programa šestog međunarodnog festival stand-up komedije Comedy Fest I asocijacija standup.rs, pripremili su mini-ciklus, sada već klasičnih filmova, o stand-up komičarima i fenomenu stand-up komedije. Filmovi će biti prikazani u Jugoslovenskoj kinoteci (u Kosovskoj 11) u period od 6. do 9. oktobra, svakog dana sa početkom od 17 časova, a u ponudi su naredna ostvarenja: "Leni" Boba Fosija,"Eni Hol" Vudija Alena, "Moljac" Miće Miloševića i "Čovek na mesecu" Miloša Formana.

Dimitrije Vojnov, selektor Comedy Festa, u najavnom tekstu idejni okvir ovog mini-ciklusa predstavlja ovim rečima:

-Teško je utvrditi koji je komičar prvi pokušao da zabavi publiku pričom o tome kako je pao u depresiju, otišao kod psihijatra i na predlog da možda ode i zabavi se na nastupu nekog komičara, odgovorio, Ali doktore, ja sam komičar… Upravo ovaj dobro oprobani vic predstavlja osnovni koncept ovogodišnjeg filmskog programa u okviru šestog međunarodnog festivala stand up komedije koji se organizuje u saradnji sa Međunarodnim festivalom filmske komedije.

Četiri festivalska dana pratiće četiri filma o komičarima, sa akcentom na njihovim teškoćama, bilo da su to ljubavni odnosi iz kojih proističe komedija kao što je slučaj u Eni Hol Vudija Alena, bilo da je reč o biografskim pričama o komičarima koji su zasmejavali publiku u životnim situacijama kada bi obični ljudi plakali – to su Leni i Čovek na Mesecu.

Iz selekcije Vojnov posebno izdvaja film Miće Miloševića – Moljac

-Konačno, i mi imamo odgovor na ove priče. Uprkos tome što se Moljac nije sasvim nezasluženo našao na hrpi šund komedija iz osamdesetih koje popunjavaju program kablovskih kanala u kasnim noćnim satima, ovo je ipak vrlo intrigantan i dobro zamišljen film, po mnogo čemu ispred svog vremena. Projekcija u Kinoteci biće prilika da o svemu ovome ponovo razmislimo i još jednom odamo poštu Ljubi Moljcu.

Svake večeri od 6. do 9. oktobra, u okviru glavnog programa festivala, komičari će zabavaljati publiku. Svakog popodneva od 17 časova na ekranu Jugoslovenske kinoteke u Kosovskoj čekaju vas komičari koji se nadaju da ćete ih vi zabaviti.

Komentari. (0)

Loading