"Lišće, vetar i ja": Poetski koncert Petra Božovića na Kolarcu

Autor:

15.05.2017 09:41

Foto:

Foto:



Sinoć je u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine održano poetsko veče, odnosno poetski koncert velikana srpskog glumišta Petra Božovića.

Krajem prošle godine objavljeno je izdanje Petra Božovića "Lišće, vetar i ja" (PGP RTS), na kojem se nalaze njegova izvođenja antologijskih tekstova Matije Bećkovića i Stevana Raičevića.

Tim povodom, a u cilju promovisanja pomenutog kompakt diska, umetnik Petar Božović je osmislio poetski koncert, na kome je prvi put uživo, uz instrumentalnu pratnju autora muzike sa kompakt diska, publici podario svoju dramaturgiju "Zapisa o crnom Vladimiru", "Valjeva" i "Vere Pavladoljske".

Na sceni s njim su bili umetnici koji su učestvovali u realizaciji projekta "Lišće, vetar i ja", a publici će se obratio i Božovićev gost - Matija Bećković.

Jedan od ciljeva ovog programa je vraćanje publike poetskim večerima i animiranje nove publike i mlađe generacije da vole i čitaju poeziju. Ovoja jedinstveni umetnički događaj posetile su istaknute ličnosti iz sveta književnosti i kulture.

 

 

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading