Koncert Akademije umetnosti u Novom Sadu: Studenti za Draganu

Autor:

10.05.2018 09:56

Foto:

Foto:



Povodom proslave Dana Akademije umetnosti u Novom Sadu u nedelju 13. maja u 20 časova biće održan koncert orkestra studenata Akademije.

Novosadska publika imaće priliku da uživa u delima Ludviga van Betovena i Jozefa Hajdna, a kao solista nastupiće violončelistkinja, Irena Josifovska.

Na inicijativu studenata Akademije, ovaj koncert će biti humanitarnog karaktera na kom će se prikupljati sredstva za lečenje studentkinje Dragane Stanimirov, obolele od adenokarcinoma jajnika IV stepena. Dragana je rođena 1998. godine, završila je srednju muzičku školu "Isidor Bajić“ u Novom Sadu, a trenutno je student Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, odsek klavir.

Akademija umetnosti u Novom Sadu poziva sve sugrađane da se priključe humanitarnoj akciji i dobrovoljnim prilogom potpomognu Draganino lečenje.

Besplatne ulaznice, za sve one koji žele da obezbede mesto na ovom tradicionalno posećenom koncertu, moguće je rezervisati putem mejla na [email protected] ili na telefon: 021/ 422 176 ili 021/ 422 176 (lokal 7) najkasnije do petka 11. maja u 12 časova.