Istinit događaj i autentična sećanja: Premijera "Moskvičem do pakla" u BDP- u (foto)

Autor:

21.03.2019 09:41

Foto:

Foto:



Na Novoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta premijerno je izvedena predstava "Moskvičem do pakla" koja je rađena po istinitom događaju i autentičnim sećanjima i osećanjima pisca Zlatka Grušanovića.

Beogradsko dramsko pozorište proslavilo rođendan: Premijera “Idealnog muža” i godišnje nagrade (foto)

U predstavi igraju Danica Ristovski, Milorad-Miki Damjanović, Milena Pavlović Čučilović, Ivan Zablaćanski,  Vanja Stanković, Vladimir Paunović, Nenad Gvozdenović i Maja Ranđić.

Danica Ristovski otkriva: Kako sam se na probi predstave udala za Lazu

Šta se dešava nakon jednog trenutka koji je zauvek promenio mnoge živote? Kako se prevazilazi bol i krivica nakon saobraćajne nesreće izazvane nehotice i kako jedan mladi čovek oprašta sebi? Ovo su samo neka od pitanja kojima se bavi komad čiju režiju potpisuje Marija Barna Lipkovski.

Pisac komada kaže da je dramu napisao pre 19 godina nakon saobraćajne nesreće u kojoj je izgubio devojku i da je predstava bazirana na autentičnoj emociji koja proizilazi iz gubitka voljene osobe i sučeljavanja sa krivicom.

Miloš Crnjanski na sceni BDP: Premijera predstave “Roman o Londonu”

-Sve nam deluje tako jednostavno, ustajemo ujutru, jedemo, sve dok se jednog dana ne probudimo u košmaru. Suviše smo okrenuti traganju za smislom i nesvesni da se taj smisao nalazi pored nas i želim da gledaoci izađu iz pozorišta sa tim katarzičnim osećajem da je život i štrašan i lep i da sve može da se prebrodi i krene dalje - rekao je Grušanović.

Beogradsko dramsko pozorište: Stojeće ovacije na premijeri predstave “Ničiji sin”