Igra istine i laži: Premijera "Crne kutije" na sceni BDP-a (foto)

Autor:

04.11.2017 09:43

Foto:

Foto:



Na Novoj sceni Beogradskom dramskog pozorišta premijerno je izvedena predstava "Crna kutija“, u dramatizaciji Ane Đorđević i režiji Andreja Nosova.

Komad "Crna kutija“ inspirisan je italijanskim hit filmom "Savršeni stranciPaola Đenovezea iz 2016. godine. Predstava u BDP rađena je u koprodukciji sa Beoartom.

Autorsku ekipu čine scenograf Tamara Branković; kostimograf Dara Mihajlović; kompozitor Draško Adžić; a saradnik na tekstu bio je glumac Andrej Šepetkovski.

U predstavi igraju: Nataša Marković, Ljubinka Klarić, Petar Benčina, Ivan Zarić, Nemanja Oliverić, Ivana Nikolić i Miloš Timotijević.

Zajednička večera sedmoro dugogodišnjih prijatelja pretvara se u okupljanje u kom se zavisnost od moderne tehnologije pretvara u igru istine. Pametni mobilni telefoni – razgovori, poruke, komentari na društvenim mrežama svakog od njih na početku igre, postaju svima dostupni. Ali, kako veče odmiče oni otkrivaju koliko malo znaju jedni o drugima. Sve jedno da li su bliski prijatelji, bračni drugovi ili samci.

- Radeći na ovoj predstavi, borili smo se da dobijemo istinito delo, koje se bavi svima nama i našim životima, bez potrebe da šaljemo velike poruke i postavljamo velika pitanja. Kao jedna velika bolest, danas se sa licemerjem živi. Sva komunikacija i potencijalna bliskost pretočila se u tehnološki napredak u vidu moblinih telefona. Mi se bavimo pitanjem – koliko smo iskreni jedni prema drugima i da li možemo da živimo jedan spokojan život, ako smo samo u obmanama – rekao je reditelj.