Hangdžou filharmonija prvi put u Beogradu

Autor:

11.04.2018 15:24

Foto:

Foto:



Orkestar Hangdžou filharmonije pod upravom šefa-dirigenta Janga Janga i zajedno sa virtuozom Ningom Fengom prvi put će se predstaviti publici u Srbiji, 25. aprila u beogradskom Centru Sava.

Hangdžou filharmoniju nazivaju "novim kineskim kulturnim čudom", koja je za manje od deset godina postojanja ostvarila neverovatan napredak i velikom brzinom se izdvojila kao prvorazredni orkestar u Kini.

Hangdžou filharmonija sarađuje sa impresivnom plejadom vrhunskih muzičara današnjice kao što su dirigenti Vladimir Fedosjev, Zubin Mehta, Genadi Roždestvenski, Pavo Jarvi, i solisti među kojima Žan Iv Tibode, Andrej Gavrilov, Beri Daglas, Gidon Kremer, Midori, Sara Čang, Maksim Vengerov, Reno Kapuson, i mnogi drugi.

Orkestar je posvećen zapadnoevropskoj muzičkoj tradiciji kao i promociji savremene kineske muzike, posebno kroz program namenjen kompozitorima od kojih poručuje dela.

Na beogradskom koncertu "Hangdžou filharmonija" spojiće zapad i istok kroz primere iz različite muzičke literature, a na programu su uvertira “Leteći Holanđanin” Riharda Vagnera, “Koncert leptira ljubavnika” Čen Gang i He Žanhao i “Simfonijske igre” Sergeja Rahmanjinova.

Deo prihoda od ovog koncerta namenjen je podršci mladim muzičkim i baletskim talentima u Srbiji.