Film “Panta rei” Ljubiše Samardžića na Pulskom festivalu

Filmski program „P.S. Pula – Kaštel“ biće održan od 5. do 11. avgusta u atrijumu Istorijskog i pomorskog muzeja Istre na Kaštelu kao nastavak 64. Pulskog filmskog festivala, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Trujumf na Pulskom festivalu: Nebojši Glogovcu “Zlatna arena” za najbolju glavnu ulogu

Filmove je izabrao umetnički direktor Pulskog filmskog festivala Zlatko Vidačković, a direktorka festivala Gordana Restović je istakla da su u pitanju ostvarenja različitih žanrova koja imaju „posebnu težinu i autorsku poruku“, prenosi Tanjug.


– Ovo je prilika da publici, osim samog doživljaja filma pod zvezdama, predstavimo kvalitetne evropske i svetske dugometražne igrane filmove visoke vrednosti – rekla je Restovićeva.

Ona je uverena da će publiku posebno obradovati poslednje veče, kada će biti prikazana dva filma omiljenog glumca, reditelja i producenta Ljubiše Samardžića, dobitnika šest Zlatnih arena u Puli, osobe koja je, kako je istakla, svojim radom ostavila neizbrisiv trag i daje značajan doprinos filmskoj umetnosti.

Publika će imati priliku da pogleda film “Panta rei” (2016), dokumentarni prikaz jednog vremena kroz svedočanstvo glumca i reditelja Ljubiše Samardžića, i ostvarenje “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” iz 1973. godine u režiji Krsta Papića u kojem Samardžić igra jednu od uloga.

Suze, stisak ruke i osmeh pobednika: Ljubišu Samardžića ophrvale emocije na premijeri filma “Panta rei”

Producent festivala Nataša Šimunov najavila je da će biti prikazano 14 filmova tokom sedam dana.

Prve večeri publika će gledati češki film “Baka na ledu” reditelja Bohdana Slama i španski triler inspirisan stvarnim događajima “Čovek s hiljadu lica” u režiji Alberta Rodrigeza.

Šimunov je najavila dolazak reditelja nagrađivanog filma “Kralj” Belgijanaca Petera Brosensa i Džesike Vudvort sa članovima ekipe 9. avgusta.

Direktor Istorijskog i pomorskog muzeja Istre Gracijano Kešac izrazio je zadovoljstvo i zahvalnost što je taj muzej na Kaštelu i ove godine domaćin Pulskog filmskog festivala, koji će letnju kulturno–zabavnu ponudu obogatiti kvalitetnim filmskim projekcijama.

Autor: Gloria.rs
Izvor: Agencije
Foto: Jakov Simović, Promo
Podelite sa prijateljima:
Tagovi