Favorit za Oskara: "Rim" Alfonsa Kuarona dobitnik Goje i nagrade Američkog udruženja reditelja

Autor:

03.02.2019 13:10

Foto:

Foto:



Film "Rim" (Roma) meksičkog reditelja Alfonsa Kuarona osvojio je špansku filmsku nagradu Goja za najbolje latinomeričko ostvarenje na ceremoniji dodele održane sinoć u Sevilji na jugu Španije.

Ostvarenje snimljeno kao crno-beli film, jedan je od favorita za prestižnog Oskara, a do sada je osvojio Zlatnog lava na festivalu u Veneciji (Mostra) i četiri Zlatna globusa.

Objavljene nominacije za Oskara: Ko će ove godine osvojiti zlatnu statuu

"Rim" je nominovan u deset kategorija za Oskara, nagrade američke Akademije filmskih umetnosti i nauka, čija je svečana, 91. dodela, zakazana za 24. februar u Holivudu.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ✨? E a R t H ?✨ (@earthward09) дана 2. Феб 2019. у 8:28 PST

Nagradu Goja za najbolji film dobilo je ostvarenje "Šampioni" (Kampeones) reditelja Havijera Fesera.

Bredli i Gaga gubitnici večeri: Dominacija “Crnog pantera” na dodeli SAG nagrada

Goju za najbolju režiju je dobio Rodrigo Sorogojen za film "Kraljevstvo" (El Reino), najbolji glumac je Antonio de la Tore, a glumica Suzi Sančes.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели CHARO ULECIA (@charoulecia) дана 3. Феб 2019. у 3:25 PST

Povukao se zbog homofobnih tvitova: Kevin Hart ipak neće voditi dodelu Oskara

Nagrada španske Akademije filmske umetnosti i nauka sastoji se od male biste velikog španskog slikara Fransiska Goje. Nagrada je prvi put dodeljena 1987. godine.

Istovremeno, na ceremoniji u Los Anđelesu Kuaron je nagrađen od esnafskog udruženja za svoj poluautobigrafski crno-beli film "Rim" o sluškinji u jednoj porodici u Meksiko Sitiju 1970-ih godina, čime je potvrdio svoj status glavnog kandidata za novog Oskara.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели MyReelWorld Peg (@myreelworld) дана 3. Феб 2019. у 2:33 PST

Nagrada DGA jedan je od najboljih indikatora za pobednika u trci za Oskara, samo sedam puta od 1948. dobitnici nagrade esnafskog udruženja nisu dobili tu prestižnu nagradu Američkog instituta za film.

Kuaron je Oskara dobio 2013. za Gravitaciju.

DGA je nagrade za najbolje TV režije dodelila Adamu Mekeju za porodičnu dramsku seriju Succession, Bilu Hejderu za komičnu seriju Beri (Barry) i Benu Stileru za miniseriju Escape at Dannemora.

Maja Gašić

Autor