Emotivan susret s publikom: Dvadesetominutne ovacije za Ljubišu Samardžića i njegov dokumentarac “Panta rei”


Ovogodišnji, 64. po redu Martovski festival – Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, svečano je otvoren sinoć  u Velikoj sali Doma omladine Beograda projekcijama filmova dvojice velikana domaće kinematografije, Puriše Đorđevića i Ljubiše Samardžića.

Vrlo emotivan susret publike i legende srpskog filma Ljubiše Samardžića obeležio je otvaranje 64. Martovskog festivala. Sasvim spontano, legendarni Smoki je ustao sa sedišta i održao govor koji je publika pozdravila gromoglasnim dvadesetominutnim aplauzom, kojim mu je ukazala dosad nezapamćenu počast.

U društvu supruge Mire glumac koji je nedavno operisan i zbog zdravstvenih problema se povukao iz javnosti, sad se prvi put pojavio na ovom događaju i izazio želju da svojoj vernoj publici pokaže da njegov oporavak dobro teče.

– Prikazivanje mog dokumentarnog filma “Panta rei” zateklo me je kada mi zdravlje nije baš najbolje, ali u svakom slučaju idemo dalje – optimistično je rekao legendarni glumac Ljubiša Samardžić –  Ponosan sam što projekcija mog filma otvara tako važnu kulturnu manifestaciju, koja će živeti mnogo duže nego što je to moj slučaj. Drago mi je da se u Domu omladine mnogo toga promenilo i to mi baš prija. 

Na završetku projekcije filma “Pante rei”, cela sala je ustala i još jednom višeminutnim aplauzom pozdravila Ljubišu koji je bio vidno ganut.

Publika koja je prisustvovala otvaranju imala je priliku da vidi kratki film “Bunker 93” u režiji Puriše Đorđevića, ko je sve vreme sedeo uz Samardžića.

 

Autor: Gloria magazin/Zorica Zarić
Foto: Jakov Simović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi