Dolbi teatar spreman za 91. ceremoniju: "Roma“ i "Miljenica“ favoriti za Oskare (video)

Autor:

24.02.2019 10:50

Foto:

Foto:



Teatar "Dolbi“, u Los Anđelesu, tokom sledeće noći biće epicentar filmskih dešavanja. Najprestižnije nagrade u svetu filma, priznanja američke Akademije filmskih umetnosti i nauke, čuveni Oskari biće dodeljeni 91. put.

Dodeljene BAFTA nagrade: “Roma” Alfonsa Kuarona proglašen najboljim filmom

U kategoriji za najbolji film ove godine je nominovano osam filmova. Favoritima sa po 10 nominacija se smatraju britanski film Miljenica, crna komedija o političkim intrigama i igrama moći na dvoru kraljice Ane u 18. veku, i Roma, nostalgični osvrt na život jedne kućne pomoćnice u domu srednjeg staleža u Meksiku.

Miljenica je dobila i tri nominacije za glumačke nagrade. Olivija Kolman je kandidatkinja za najbolju glumicu. Za sporednu žensku ulogu nominovane su i Ema Stoun i Rejčel Vajs.

Ipak, sam broj nominacija ne garantuje da će neko i dobiti nagradu za najbolji film, jer za to glasa 8.200 članova Akademije iz različitih oblasti, kaže scenarista i reditelj Marej Horvic za Glas Amerike.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели The Academy (@theacademy) дана 23. Феб 2019. у 8:46 PST

Od autsajdera do zvezde: Životna priča Bredlija Kupera

Crni klanovac Spajka Lija, oštra satira o rasizmu u Americi, kandidat je za šest Oskara, dok je za sedam Oskara nominovan "Crni panter", film o superheroju, Rajana Kuglera

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели A Star Is Born (@starisbornmovie) дана 28. Јан 2019. у 9:19 PST

Zvezda je rođena zaradila je osam nominacija, među kojima za najbolji film, kao i za glavnu mušku ulogu za Bredlija Kupera, dok je Lejdi Gaga nominovana za glavnu žensku ulogu, a pozlaćenoj statueti može se nadati i zahvaljujući originalnoj pesmi Shallow.

“Boemska rapsodija” najslušanija pesma 20. veka

Film o grupi Queen Boemska rapsodija takođe je nominovan za najbolji film, a Rami Malek za najboljeg glumca.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Queen (@officialqueenmusic) дана 19. Јан 2019. у 7:00 PST

Kristijan Bejl: Srpski zet se vratio u formu (foto)

U kategoriji najboljeg filma je i Zelena knjiga, čije su zvezde Vigo Mortensen i Maheršala Ali nominovani za glavnu i sporednu ulogu, kao i Potpredsednik – koji je doneo i nominacije za glavnu mušku ulogu Kristijanu Bejlu, Ejmi Adams za sporednu žensku ulogu, a Adamu Mekeju za režiju.

Diznijevi "Incredibles 2" i "Ralph Breaks the Internet" su u trci za najbolji animirani film.