Dnevnik mašinovođe osvaja svet

Autor:

13.10.2016 14:09

Foto:

Foto:



Nakon svetske premijere na festivalu u Moskvi, potom londonskog festivala "Rejndens", aktuelenog festivala u Varšavi, srpski kandidat za Oskara "Dnevnik mašinovođe" biće prikazan na Internacionalnom filmskom festivalu u Sao Paolu, kao i na dva festivala u Slovačkoj i Indiji.

Osamnaseto izdanje Međunarodnog filmskog festivala u Bratislavi, u okviru koga će biti prikazan film, održava se od 11. do 17. novembra.

Najveći i najbitniji filmski festival u Slovačkoj stavlja naglasak na inovativnu nezavisnu produkciju, a za cilj ima da prikaže trendove u evropskoj kinematografiji, prenosi Tanjug.

Sledi prikazivanje na 47. Međunarodnom filmskom festivalu u pokrajini Goa u Indiji, jednom od najvećih i najstarijih festivala u Aziji.

Festival počinje 20. novembra, a naš film će biti prikazan u programu "World Cinema".

“Dnevnik mašinovođe” je režirao Miloš Radović, koji je ujedno i napisao scenario za ovo ostvarenje. Naslovnu ulogu u ovoj tragikomediji – mašinovođu Iliju koji je u karijeri imao 28 gaženja, oživeo je naš proslavljeni glumac Lazar Ristovski.

Pored njega u filmu igraju i Petar Korać, Mirjana Karanović, Nina Janković, Jasna Đuričić i Mladen Nelević.

Naš kandidat za Oskara je prethodno pozvan i na Međunarodni filmski festival "Apra" u Los Anđelesu i filmski festival u Beču "Let's cee", koji se održava početkom sledeće godine.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading