Branki Veselinović za 100 rođendan: Otvoren legat naše najstarije glumice

Autor:

11.09.2018 14:32

Foto:

Foto:



Legat glumice i humanitarke Branke Veselinović otvoren je u Udruženju Adligat, u okviru koga postoje Muzej knjige i putovanja, Muzej srpkse književnosti i Dom legata.

U Brankinom legatu nalaze se nagrade, fotografije sa suprugom Mlađom Veselinovićem, tapiserije koje je lično isplela, lutke koje je napravila, kao i potpisani primerci knjiga Mije Aleksića, Mike Antića, Bore Todorovića i drugih.

Čuvena glumica je zajedno sa suprugom, koji je tagođe bio glumac, osnovala humanitarni Fond Branke i Mlađe Veselinovića za pomoć invalidnoj deci.

Branka Veselinović će 16. septembra napuniti 100 godina, a sinoć je u prostorijama Adligata proslavila svoj veliki jubilej.

Uoči proslave stotog rođendana, glumica je za magazin "Gloria" otkrila da i dalje svakog jutra vežba gimnastiku, piše, slika, obilazi bolesne i nemoćne.

BEOGRAD 29.08.2018 Branka Veselinović je pozorišna, filmska i televizijska glumica.

-Pišem, dišem, slikam, radim i ne mislim da mi je kucnuo čas odlaska. Stalno imam kontakte s ljudima i neka posla. Mnogo je ljudi po domovima, nevidećih, ili onih koji su čitavog života u kolicima. Obilazim ih i dan-danas, ljudima treba svakodnevno obogatiti život – kaže legendarna glumica.