Bouvijeva poruka umetnicima postala viralni hit

Autor:

14.09.2016 11:41

Foto:

Foto:



Gotovo da nema osobe koja ovih dana na društvenim mrežama nije pogledala inspirativni snimak nedavno preminulog Dejvida Bouvija.

U kratkom video intervjuu koji je dao 1997. godine, a koji je na internetu objavio umetnik Irvin Č, legendarni muzičar otkriva šta znači biti artist. Objašnjava da autentičnost proizilazi iz lične vizije i inspiracije umetnika, tek onda kad je dovoljno hrabar da pomera granice i izlazi van okvira udobnog i sigurnog.

Njegova poruka postala je instant hit na internetu, inspirišući mnoge umetnike, ali ne samo njih već sve ljude da rade ono što vole, da veruju u sebe i da se ne zadovoljavaju sitnicama u životu.

Evo šta je zapravo ovaj eklektični umetnik rekao:

- Nikad nemojte da budete "igrač na galeriji" (pozadinac). Ali, to se nauči tek mnogo kasnije u životu. Nikad nemojte da radite za druge ljude. Uvek, uvek zapamtite da razlog zbog kojeg ste počeli da se bavite tim poslom jeste jer ste osetili nešto u sebi. I ako biste to što osećate ispoljili na neki način, shvatili biste više o sebi i kako da koegzistirate sa ostatkom društva. Takođe, ako se osećate sigurno i udobno u oblasti kojom se bavite, ne radite dobro, niti ste izabrali pravo zanimanje. Uvek zaronite malo dublje u vodu nego što mislite da možete da podnesete. I tek kad osetite da vaša stopala gotovo da ne dodiruju dno, tek tada ste na pravom mestu i spremni da uradite nešto uzbudljivo.

Bouvi je bio muzička ikona našeg vremena. Ovaj pevač, tekstopisac i producent, eksperimentisao je sa glam rokom, art rokom, soulom, hard rokom, dens muzikom, popom, pankom i elektronikom tokom svoje karijere koja je trajala duže od 40 godina.

A photo posted by David Bowie (@davidbowie) on Aug 18, 2016 at 3:28pm PDT


Preminuo je početkom januara ove godine u 69. godini života, nakon 18 meseci borbe sa rakom.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading