U sećanje na žrtve korona virusa

Autor:

26.04.2020 13:46

Foto:

Foto:




Elis Marsalis Džunior

U čast žrtvama korona virusa, od koga je zaraženo oko tri miliona ljudi širom sveta, izlečeno oko milion i umrlo preko 200 hiljada, digitalna CNN platforma napravila je memorijalnu stranicu, gde ožalošćeni, oni koji su ih poznavali ili voleli, mogu da podele lepu reč, sećanje ili poruku za preminule. Među žrtvama Covida-19 ima mnogo značajnih ličnosti koje, zbog prirode virusa, nisu ispraćene kako dolikuje.


Terens Meknali

Jedna od njih je američki dramski pisac Terens Meknali, koji je preminuo 24. marta u 82. godini. Dobitnik nagrade Toni je prethodno pobedio rak, a živeo je sa hroničnom opstrukcijom pluća. Istog dana preminuo je i legendarni džez muzičar Manu Dibango. Saksofonista, pevač i kompozitor umro je u 86. godini, a bio je posebno poznat po specifičnoj mešavini džeza, fanka i kamerunske muzike.


Lučija Bose

Italijanska glumica Lučija Bose (89), koja je igrala u filmovima Mikelanđela Antonionija, Luisa Bunjulela, Lilijane Kavani i Frederika Felinija, umrla je od upale pluća za koju se sumnja da bi mogla biti izazvana korona virusom, kako prenose strani mediji. Preminuo je i poznati kuvar, Flojd Kardos (59). Vlasnik njujorškog restorana "Tabla, Bombay Bread Bar" , opisan je kao "snaga zajednice njujorških restorana", a bio je i pobednik treće sezone takmičenja "Top Chef Masters".


Flojd Kardos

Korona je pobedila i glumca iz serijala "Ratovi zvezda", Endrua Džeka (77). Aktivno je radio sve do proglašenja pandemije, a "Betmen" sa Robertom Patisonom jedan je od poslednjih filmova na kojima je bio angažovan kao učitelj akcenta. S ovog sveta otišao je i Mark Blum (69), glumac iz filmova "Očajnički tražeći Suzan" i "Krokidil Dendi", koga je publika gledala i u Netflixovoj seriji "You".


Patriša Bosfort

Spisateljica, biograf, novinarka i urednica magazina Vanity Fair, Patriša Bosfort, koju su opisivali kao "ženu koja je živela devet života", izubila je bitku u 86. godini. Poznata je i po tome što je u mladosti učila glumu u studiju Lija Strazbera sa Odri Hepbern i napisala jednu od najčitanijih biografija o Marlonu Brandu. Preminuli su i Elis Marsalis Junior (85), predstavnik njuorleanske džez scene i legenda kantri muzike Džon Prajn (73), dvostruki dobitnik Gremija.